A. Gudžius sėkmingų metimų tikisi ir Miunchene | KaunoDiena.lt

A. GUDŽIUS SĖKMINGŲ METIMŲ TIKISI IR MIUNCHENE

Su pasaulio čempionato trofėjais iš JAV į Lietuvą grįžę disko metikai Mykolas Alekna ir Andrius Gudžius mintimis jau Vokietijoje, kur laukia Europos lengvosios atletikos čempionatas.

Švedai sieks revanšo

„Būtų smagu iškovoti medalį ir Miunchene“, – sakė planetos vicečempionas M. Alekna.

19-metis atletas Judžino „Hayward Field“ stadione nusviedė diską 69,27 m ir užėmė antrą vietą. Sėkmingiau pasirodė tik slovėnas Kristjanas Čehas – 71,13 m.

M.Aleknos nuomone, Europos čempionate ne vien K.Čehas vėl pretenduos į prizininkų trejetą.

„Geriau pasirodyti gali ir Danielis Stahlis, ir Simonas Pettersonas“, – svarstė lietuvis.

Judžine olimpinis čempionas švedas D.Stahlis buvo ketvirtas (67,10 m), jo tautietis, Tokijo žaidynių vicečempionas S.Pettersonas – penktas (67 m).

„Laiko pasiruošti varžyboms – pakankamai. Jau pirmadienį kibsime į darbus“, – tvirtino M.Alekna.

Varžovai – tie patys

Pasaulio čempionato bronzą iškovojęs A.Gudžius (31-ų disko metiko rezultatas – 67,55 m) pripažino, kad Vokietijos sporto arenos jam – sėkmingos.

2018-aisiais Berlyne trenerio Vaclovo Kidyko auklėtinis tapo Europos čempionu, 2019-aisiais ten pat – ISTAF varžybų prizininku, o 2020-aisiais jas laimėjo.

Tikiuosi, kad Miunchene pavyks numesti diską pusmetriu ar metru toliau.

„Mums, disko metikams, Europos čempionatas niekuo nesiskiria nuo olimpinių žaidynių ar pasaulio pirmenybių. Juk aišku, kas vėl kovos dėl medalių – konkuruosime greičiausiai šešiese, nebent dar kažkuris netikėtai sužibėtų“, – dėstė A.Gudžius.

Pasaulio čempionate į pirmą dešimtuką pateko dar du europiečiai – septintas buvo rumunas Alinas Firfirica (65,57 m), dešimtas – Austrijos atstovas Lukas Weisshaidingeris (63,98 m).

„Tikiuosi, kad Miunchene pavyks numesti diską pusmetriu ar metru toliau“, – reziumavo A.Gudžius.

Finale – dešimta

Europos čempionate viliasi atsigriebti ir ieties metikė Liveta Jasiūnaitė, planetos pirmenybėse užėmusi dešimtą vietą.

Teresės Nekrošaitės treniruojama sportininkė atrankos varžybas užbaigė trečioje pozicijoje – 63,80 m. Toks rezultatas finale būtų garantavęs bronzos medalį, tačiau L.Jasiūnaitės mesta ietis nuskriejo gerokai arčiau – 58,97 m.

„Tiesiog nepavyko. Kita vertus, dešimta vieta pasaulyje – neblogai“, – kalbėjo lengvaatletė.

Medalius išsidalijo australė Kelsey-Lee Barber (66,91 m), amerikietė Kara Winger (64,05 m) ir japonė Haruka Kitaguchi (63,27 m).

Kartu su L.Jasiūnaite į pirmą dešimtuką pateko dar dvi europietės – latvė Lina Muzė (61,26 m – šešta vieta) ir čekė Nikola Ogrodnikova (60,18 m – aštunta vieta).

Startai: L. Jasiūnaitė ieties metimo varžybų finale pasirodė kukliau nei per atrankos varžybas / „Scanpix“ nuotr.

„Analizuosime, kokios buvo klaidos. Nemanau, kad tai psichologijos dalykai ar dar kažkas. Tiesiog – tik techniniai niuansai“, – pasiruošimo Europos čempionatui prioritetus dėliojo Liveta.

Pabaigtuvėms – 35 km

Pasaulio čempionate JAV startavo iš viso devyni Lietuvos lengvaatlečiai.

Modesta Justė Morauskaitė užėmė 21 vietą (400 m bėgimas – 52,19 sek.), tokioje pat pozicijoje buvo ir Urtė Baikštytė (šuoliai į aukštį – 1,86 m).

Brigita Virbalytė liko 23-ioje vietoje (20 km sportinis ėjimas – 1 val. 35 min. 36 sek.), Ieva Zarankaitė – 25-oje (disko metimas – 57,57 m).

Vakar jėgas išmėgino ėjikai Arturas Mastianica ir Marius Žiūkas – jiems teko įveikti 35 km. Tai nauja rungtis, pakeitusi 50 km sportinio ėjimo varžybas.

Per devynias dienas daugiausia medalių buvo iškovoję amerikiečiai – 28 (10 aukso, 8 sidabro ir 10 bronzos). 10 trofėjų turėjo Etiopijos lengvaatlečiai, 8 – Kenijos atstovai.

Lenkijos rinktinės sąskaitoje buvo 4 medaliai (1 aukso ir 3 sidabro), ukrainiečių – 2 (po vieną sidabro ir bronzos).

Vakar paaiškėjo dar devynių rungčių prizininkai.

GALERIJA

  • Startai: L. Jasiūnaitė ieties metimo varžybų finale pasirodė kukliau nei per atrankos varžybas.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS