Į tolesnį etapą žengė „Aisčiai“ | KaunoDiena.lt

Į TOLESNĮ ETAPĄ ŽENGĖ "AISČIAI"

"Neptūno" krepšininkai nepakartos sėkmingo pasirodymo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyre – nelaimėję nė vienų rungtynių, jie turės pamiršti finalą Panevėžyje.

Lygiosios užliūliavo ekipą

Praėjusiais metais į finalinį ketvertą patekę uostamiesčio žaidėjai šįmet suklupo gana anksti – aštuntfinalyje, po Kauno "Aisčių" antausio jiems Klaipėdoje 92:78.

Po to, kai pirmoji klaipėdiečių ir kauniečių dvikova Kaune baigėsi krepšiniui neįprastu rezultatu – lygiosiomis 73:73, daugelis krepšinio aistruolių buvo įsitikinę Ryčio Vaišvilos auklėtinių sėkme savo aikštėje.

Kovos pradžia tai patvirtino – šeimininkai po pirmojo kėlinio buvo priekyje 27:22. Antrąjį kėlinį "Aisčiai" laimėjo atkarpą 12:2 ir išsiveržė į priekį 34:29.

Po didžiosios pertraukos uostamiesčio krepšininkai susigrąžino pranašumą 63:61.

Paskutinįjį kėlinį svečiai po aikštelę skriejo lyg su sparnais. Klaipėdiečiai nespėdavo sustabdyti taikliai atakuojančių kauniečių, kurie per 10 min. pelnė net 31 tašką.

Įžvelgė savo klaidų

Neslėpęs blogos nuotaikos R.Vaišvila po rungtynių buvo įsitikinęs, kad jo auklėtiniai privalėjo laimėti kovą ir pasinaudoti šansu patekti į ketvirtfinalį.

"Gal pernelyg sunkias treniruotes surengiau varžybų išvakarėse, paskutinįjį kėlinį mūsiškiai pristigo jėgų, – analizavo nesėkmės priežastis treneris. – Tai, kad pralaimėjome, įžvelgiu ir dalį savo kaltės. Žaidėjams priekaištų neturiu – jie stengėsi. Ne paskutinį vaidmenį suvaidino ir teisėjai, kurie negailėjo mūsų krepšininkams pražangų. Arbitrai ypač saugojo kauniečių lyderį Donatą Motiejūną, prie kurio negalėjome net prisiliesti. Keturi mano ekipos žaidėjai gavo penkias pražangas. Tokios nuobaudų gausos neatsimenu. Svečiai metė 26 baudas, mes – 12."

Lyderiui – sunki diena

Pastaruoju metu komandą į priekį vedęs Valdas Vasylius pelnė 5 taškus ir atkovojo 3 kamuolius.

"Valdas – irgi žmogus, ne robotas, – gynė auklėtinį strategas. – Būna ir jam juodų dienų. Būtent viena tokių ir buvo rungtynėse su kauniečiais."

Komandoms tai buvo penktoji akistata šį sezoną. Per pastarąsias tris savaites "Neptūnas" ir "Aisčiai" susitiko keturis kartus. Tris kartus pergales šventė klaipėdiečiai, vienąkart – kauniečiai. Vienos rungtynės baigėsi taikiai.

Ketvirtfinalyje "Aisčiai" žais su "Alytumi". Šios poros nugalėtojo laukia Kauno "Žalgiris". Vakar vykusiose likusiose aštuntfinalio dvikovose susirėmė "Šiauliai" – "Kaunas Triobet" ir Kėdainių "Nevėžis" – Vilniaus "Sakalai".

Vakar klaipėdiečiai Šventojoje žaidė labdaros rungtynes su Palangos "Nagliu-Adakriu". Pinigai už bilietus bus skirti be tėvų globos likusiems vaikams.


Rezultatas

"Neptūnas" – "Aisčiai" 78:92 (27:22, 15:24, 21:15, 15:31). M.Mažeika 17, E.Dainys 15 (6 rezultatyvūs perdavimai), A.Eitutavičius 13, D.Gailius 11, A.Vaitiekus 8/ D.Motiejūnas 30, P.Kleiza 14 (7 atkovoti kamuoliai) ir E.Ežerskis po 14, T.Rinkevičius 12, E.Dimša 11 (7 atkovoti kamuoliai).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS