Įspūdingas E. Matako pasirodymas: sėkmė nustebino patį paralimpietį | KaunoDiena.lt

ĮSPŪDINGAS E. MATAKO PASIRODYMAS: SĖKMĖ NUSTEBINO PATĮ PARALIMPIETĮ

Plaukikas Edgaras Matakas pasiekė tai, ko iki šiol nebuvo pavykę nė vienam Lietuvos paralimpiečiui: viename čempionate iškovojo tris aukso medalius.

Viršijo lūkesčius

Madeiroje (Portugalija) surengtame atvirame Europos neįgaliųjų plaukimo čempionate E.Matakas (regėjimo negalia, grupė S11) laimėjo tris finalus: laisvu stiliumi – 50 m (26,05 sek.) ir 100 m (58,83 sek.) bei 100 m krūtine (1 min. 16,35 sek.).

"Prieš čempionatą tikrai nesitikėjau trijų aukso medalių. Tikslas buvo pagerinti asmeninius rezultatus ir priartėti prie paralimpinių žaidynių. Jau pirmi du aukso medaliai buvo kažkas neįtikimo, o apetitas dar padidėjo, kai 100 m laisvu stiliumi atrankos plaukimą užbaigiau greičiau nei per minutę. Patikėjau, kad galiu plaukti dar greičiau, nenorėjau praleisti progos laimėti Lietuvai trečią aukso medalį", – įspūdžiais dalijosi trenerio Ramūno Leono auklėtinis.

E.Matakas laimėjo tris finalus: laisvu stiliumi – 50 m (26,05 sek.) ir 100 m (58,83 sek.) bei 100 m krūtine (1 min. 16,35 sek.).

Abipusis reiklumas

E.Matako sportinių trofėjų kolekcijoje yra ir pasaulio čempionato aukso bei bronzos medaliai, iškovoti 2017 m. Meksikoje.

"Man patinka, kad treneris iš manęs reikalauja daug. Jis žino, kad aš galiu tai padaryti, nors man pačiam galbūt atrodo per sunku. Tačiau mano požiūris toks: kiek iš manęs reikalauja treneris, tiek ir aš iš jo reikalauju. Sutariame. Taip pasiekiami geri rezultatai", – viename interviu sakė Edgaras.

2016-aisiais E.Matakas startavo Rio de Žaneiro paralimpiadoje ir užėmė 8-ąją (400 m laisvu stiliumi), 10-ąją (100 m laisvu stiliumi) ir 11-ąją (50 m laisvu stiliumi) vietas.

Gerino rekordus

Madeiros baseine jėgas išmėgino ir Ditos Kareckienės treniruojamas 2017 m. pasaulio čempionato prizininkas Mindaugas Dvylaitis (regėjimo negalia, grupė S11) – jis vakar plaukė 100 m nugara finalo varžybose.

Kita Lietuvos paralimpinės rinktinės plaukikė Gabrielė Čepavičiūtė (judėjimo negalia, grupė S6, trenerė Rasa Mažutaitienė), 50 m laisvu stiliumi įveikusi per 44,17 sek. (tai naujas asmeninis ir Lietuvos rekordas), užėmė šeštą vietą,

Per šešias varžybų dienas paraplaukikai pagerino aštuonis pasaulio ir šešiolika Europos rekordų. Net septynis medalius (iš jų keturis – aukso) skirtingose rungtyse iškovojo ukrainietė Jelizaveta Mereško, po penkis – italė Arjola Trimi ir baltarusis Igoris Bokis.

GALERIJA

  • Įspūdingas E. Matako pasirodymas: sėkmė nustebino patį paralimpietį
paralympic.org nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

sveikinimai

tikrai nuostabu! Tik va, be rašybos klaidų neapsieita: "parOlimpietis" turėtų būti rašoma.

Ona

Sveikinimai vaikinui, jėga!!! Būtinai turi pastebėti LT ir apdovanoti. Sėkmės!!!

Kaunietė

Šaunuolis! Sveikinimai, tik įdomu, kaip mūsų vyriausybė tai įvertins. Trys aukso medaliai... Lietuvos vardą gerai pagarsino, ačiū.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS