Kartingų lenktynėse Lenkijoje – užtikrinta lietuvio pergalė | KaunoDiena.lt

KARTINGŲ LENKTYNĖSE LENKIJOJE – UŽTIKRINTA LIETUVIO PERGALĖ

  • 1

Lenkijos „Rok Cup Poland“ kartingų čempionate dalyvaujantys trylikamečiai lietuviai Gustas Grinbergas ir Danielius Vavilovas iš dvyliktojo lenktynių etapo, vykusio Torunės trasoje, parsivežė geras emocijas. Tiesa, sekmadienis lenktynininkams prasidėjo greičiau tragiškai nei gerai.

„Gusto penkta, o Danieliaus dešimta vieta kvalifikacijoje nebuvo tai, ko mes tikėjomės. Tai pačios blogiausios iškovotos starto pozicijos viso sezono metu, o žinant didelį čempionato konkurencijos lygį buvo labai sunku tikėtis kilimo į aukštesnes pozicijas lenktynių metu. Tačiau nei lenktynininkai, nei komanda nenuleido rankų. Pusfinalyje, po labai įtemptos kovos su varžovais, abu lenktynininkai kilo aukštyn. G. Grinbergas finišavo trečioje vietoje, D. Vavilovas – septintoje pozicijoje. Beje, vėl reikėtų pažymėti fantastiškus Danieliaus startus. Jau po pirmo posūkio jis iš dešimtos vietos pakilo į penktą“,- lenktynių pradžią komentavo komandos vadovas Wiktoras Turkiewiczius.

Prieš pat finalą trasą nuskalbė lietus, tad lenktynėse tikėtasi netikėtumų. Startavo lietuviai gana atsargiai, tačiau vėliau negailėjo varžovų. Pirmo rato pabaigoje Gustas jau buvo antroje vietoje, Danielius – penktoje. Į lyderio poziciją G. Grinbergui pavyko prasibrauti penktame rate, bet jo važovas Marcinas Zajancas tame pačiame rate vėl pakilo į pirmą vietą. Tačiau devintame lenktynių rate Lietuvos lenktynininkas atakavo dar kartą ir iki paskutinio, šešiolikto rato ne tik kad neužleido pirmosios vietos, bet ir atotrūkį nuo persekiotojo padidino iki 7 sekundžių.

Pasak pranešimo, o tuo metu televizijos kameros nepraleido Danieliaus kovos. Sausėjančioje trasoje jis su varžovais sukūrė puikų lenktynių spektaklį, kuriame lenktynininkų užimamos vietos keitėsi lyg kaleidoskope. Danielius finišavo septintas, paskutiniame posūkyje meistriškai atrėmęs varžovų atakas.

Po dvylikos Lenkijos „Rok Cup“ klasės čempionato etapų Gustas Grinbergas išlieka lyderio vietoje. Artimiausią persekiotoją Adrianą Janickį jis lenkia 45 taškais. Danielius Vavilovas įsitvirtino penktoje vietoje.

Paskutiniai du čempionato etapai įvyks pirmą rugsėjo savaitgalį, tačiau lenktynininkai neišeina atostogų. Jau šį savaitgalį G. Grinbergas startuos kitoje lenktynių serijoje Lenkijoje – Tarptautiniame Lenkijos čempionate.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

DJ

Neblogai :)!, galėtumėte daugiau papasakoti apie pačius kartingus, kokie ten varikliai ir taip toliau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS