Kaune prasideda 35-osios SELL studentų žaidynės | KaunoDiena.lt

KAUNE PRASIDEDA 35-OSIOS SELL STUDENTŲ ŽAIDYNĖS

  • 0

Penktadienį Kaune prasideda masiškiausias šalyje studentų sporto renginys - 35-osios SELL studentų žaidynės.

Pusantro tūkstančio sportininkų vienuolikoje sporto šakų atstovaus 50 universitetų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Rusijos, Lenkijos ir Kinijos.

Vienas iš masiškiausių sportinių renginių Europoje, taip pat yra ir seniausios tokio tipo žaidynės. Dar 1923 metais studentų sporto federacijos iš Suomijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos susitarė rengti regionines studentų sporto žaidynes ir tais pačiais metais pirmosios žaidynės vyko Estijos mieste Tartu. Paskutinės žaidynės prieš karą įvyko 1940 metais Estijoje. Dėl okupacijos žaidynės nevyko 50 metų ir 1997 kovo 21 dieną jos buvo atkurtos. Atkurtos 15-osios žaidynės įvyko Tartu mieste ir buvo nuspręsta į žaidynes kviesti studentus iš visų pasaulio šalių. Žaidynės vyksta kasmet Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Suomijos miestuose rotacijos principu. Šių metų SELL studentų žaidynes priima Kauno miestas. Dėl vykstančių S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijos darbų, lengvosios atletikos rungtys vyks Alytuje. Visos kitos sporto šakos vyks Kauno universitetų sporto bazėse.

Nuo pat ankstaus penktadienio ryto studentai pradės kovas futbolo, krepšinio, stalo teniso, badmintono, lengvosios atletikos, regbio, šachmatų, plaukimo, jėgos trikovės, orientavimosi, tinklinio, graikų-romėnų imtynių ir jėgos trikovės rungtyse.

Šiais metais studentų kovas bus galima pamatyti ne tik atvykus į sales, bet ir prie kompiuterių ekranų. Planuojama gyvai internete transliuoti plaukimo varžybas, graikų-romėnų imtynių, vyrų ir moterų krepšinio bei vyrų ir moterų tinklinio finalines kovas.

Penktadienį vakare visi dalyviai kviečiami į atidarymo ceremoniją, kuri vyks Vytauto Didžiojo universiteto didžiojoje salėje. Atidarymo metu bus pristatyti visi dalyvaujantys universitetai, savo pasirodymus surengs progresyvios klasikinės muzikos orkestras NIKO, šokėjų grupė „Me gusta“, grupė „GoodTimeBoys“ bei oro akrobatė Izabelė Kuzelytė. Sveikinimo žodį tars Švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Kornelija Tiesnesytė, Europos universitetų sporto asociacijos prezidentas Adamas Ročekas ir Lietuvos studentų sporto asociacijos prezidentas Česlovas Garbaliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS