Koronavirusas – grėsmė, tačiau ne nuosprendis | KaunoDiena.lt

KORONAVIRUSAS – GRĖSMĖ, TAČIAU NE NUOSPRENDIS

  • 0

"Olimpinės žaidynės Tokijuje vyks numatytu laiku, visa kita – spekuliacijos", – pabrėžė Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) atstovas Markas Adamsas.

Nauja versija – ruduo

Japonijos vyriausybės ministrė, atsakinga už olimpiados organizavimą,  Seiko Hashimoto pareiškė, kad dėl koronaviruso epidemijos žaidynės gali būti atidėtos iki 2020-ųjų rudens.

Esą tokia išeitis galima, nes sutartyje su TOK nenumatytas konkretus mėnuo.

Tačiau S.Hashimoto pridūrė, kad TOK gali atimti iš šalies organizavimo teises, jei olimpiada nebus surengta 2020-aisiais.

"Organizacinis komitetas, TOK ir Tokijo miesto valdžia daro viską, kad žaidynės būtų rengiamos nuo liepos 24 d., – sakė ministrė. – Vyriausybė tam visiškai pritars, kai teks tarti lemiamą žodį."

Atsisako renginių

Japonijos premjeras Shinzo Abe liepė sustiprinti kovos su koronavirusu priemones, ragindamas šalies mokykloms užsidaryti kelioms savaitėms, o didelių renginių organizatorius – juos atšaukti ar atidėti.

Netgi tradicinio japonų kovos meno sumo čempionatą nuspręsta rengti už uždarų durų.

Praeitą savaitę TOK vadovas Thomas Bachas tvirtino, kad Tokijo olimpinės žaidynės bus surengtos numatytu laiku, nepaisant koronaviruso COVID-19 protrūkio.

Olimpinės žaidynės Tokijuje vyks numatytu laiku, visa kita – spekuliacijos.

"Dabar labai daug spekuliuojama šia tema. Oficialiai pareiškiame: Pasaulio sveikatos organizacija mums nerekomendavo jokių apribojimų ar draudimų", –  teigė M.Adamsas.

Įžiebs olimpinę ugnį

Kitą savaitę, kovo 12-ąją, Graikijoje per tradicinę ceremoniją senojoje Olimpijoje bus įžiebta Tokijo olimpiados ugnis.

Planuojama, kad deglas į Japoniją bus atskraidintas kovo 20-ąją. Estafetė šioje šalyje startuos kovo 26-ąją, o maršrutas nusidrieks per 47 prefektūras.

Naujienų agentūros "Kyodo" žiniomis, planuojama sumažinti estafetę lydėsiančių renginių mastą ir riboti jų žiūrovų skaičių. Be to, estafetės dalyviams ir rengėjams nuolat bus matuojama temperatūra.

Pranešama, kad estafetės maršrutas regionuose gali keistis priklausomai nuo infekcijos plitimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS