Lietuvių laimikis Europos čempionatuose – visų spalvų medaliai | KaunoDiena.lt

LIETUVIŲ LAIMIKIS EUROPOS ČEMPIONATUOSE – VISŲ SPALVŲ MEDALIAI

Miunchene (Vokietija) surengtuose devynių sporto šakų Europos čempionatuose Lietuvos atletai iškovojo septynis medalius, iš jų du – aukso.

Trofėjai – vyrams

Rugpjūčio 11–22 d. Miunchene varžėsi dviračių sporto, paplūdimio tinklinio, baidarių ir kanojų irklavimo, laipiojimo sporto, stalo teniso, lengvosios atletikos, sportinės gimnastikos, irklavimo ir triatlono atstovai.

Su aukso medaliais grįžo disko metikas Mykolas Alekna ir kanojininkas Henrikas Žustautas.

Sidabrą pelnė kanojininkai H.Žustautas ir Vadimas Korobovas, gimnastas Robertas Tvorogalas, bronzą – baidarininkai Artūras Seja ir Ignas Navakauskas bei Mindaugas Maldonis ir Andrejus Olijnikas, taip pat irkluotojai Armandas Kelmelis ir Dovydas Nemeravičius.

200 m dviviečių kanojų irklavimo finale Lietuvos ir Ispanijos sportininkų rezultatai buvo vienodi.

Sėkmingiausiai pasirodė vokiečiai, iškovoję 60 medalių (26 aukso, 20 sidabro ir 14 bronzos). Toks pat ir britų laimikis, tačiau jie pelnė 24 aukso medalius (be to, 19 sidabro ir 17 bronzos).

Italijos sportininkai susižėrė 51 medalį (14 aukso, 18 sidabro ir 19 bronzos), prancūzai – 50 (atitinkamai 11, 17 ir 22).

Neoficialioje šalių rikiuotėje Lietuva – 21-oje vietoje. Latviai (2 medaliai) su armėnais pasidalijo 28–29 vietas, estai (1 medalis) su bulgarais ir Liuksemburgo atstovais – 35–37 vietas.

Sidabras – dviem įguloms

Paskutinę varžybų dieną dėl teisėjų sprendimų du kartus buvo pakoreguotos Lietuvos sportininkų užimtos pozicijos.

Neolimpinės rungties – 200 m dviviečių kanojų irklavimo – finalą H.Žustautas ir V.Korobovas užbaigė per 37,592 sek.

Tokį pat rezultatą užfiksavo ir ispanai Antonis Segura ir Alfonso Benavidesas, tačiau iš pradžių kompiuteris rodė, kad Lietuvos įgula jiems pralaimėjo vos 0,003 sek.

Teisėjai, įdėmiau papildomai išnagrinėję vaizdo įrašą, pripažino, kad ir Lietuvos, ir Ispanijos kanojininkams turi būti įteikti sidabro medaliai. Tai paaiškėjo, kai mūsiškiai jau buvo atsiėmę bronzą, tad ją teko grąžinti.

Auksą pelnė lenkai Aleksanderis Kitewskis ir Arsenas Sliwinskis (36,919 sek.).

„Specialiai šiai distancijai nesiruošėme, koncentruojamės olimpinei 500 m rungčiai“, – sakė V.Korobovas.

500 m Henrikas ir Vadimas įveikė per 1 min. 49,299 sek., bet varžovai iš Ispanijos, Lenkijos, Vokietijos, Italijos, Vengrijos, Moldovos, Prancūzijos ir Ukrainos buvo greitesni.

Patenkino apeliaciją

Europos gimnastikos čempionato pratimų ant skersinio rungties sidabrą laimėjo Robertas Tvorogalas.

Vilnietis surinko 14,000 balo. Tiek pat balų pelnė ir trečią vietą užėmęs ispanas Joelis Plata, bet Lietuvos gimnastui teko aukštesnė pozicija, nes R.Tvorogalas buvo pranašesnis pagal pratimų atlikimo įvertinimus (atitinkamai 8,400 ir 8,200 balo).

Vicečempionas: teisėjams perskaičiavus rezultatus, gimnastas R.Tvorogalas iš ketvirtos vietos pakilo į antrą. / AFP nuotr.

Tačiau iš pradžių teisėjai buvo skyrę R.Tvorogalui 13,900 balo. Tuomet gimnasto treneris Jevgenijus Izmodenovas pateikė apeliaciją. Arbitrai perskaičiavo rezultatą ir ištaisė savo klaidą: pridėjo dar 0,100 balo už sudėtingumą ir Lietuvos gimnastas iš ketvirtos vietos pakilo į antrąją.

Aukso medalis įteiktas Kipro atstovui Mariosui Georgiou (14,400).

„Esu labai patenkintas, kaip viskas susiklostė, juolab, kad esu po operacijos, o pernai nepavyko patekti tarp prizininkų“, – kalbėjo R.Tvorogalas.

Skirtingi startai

Dviračių sporto varžybose aukščiausią vietą iš lietuvių užėmė Olivija Baleišytė (trekas).

Eliminavimo rungtį panevėžietė užbaigė šeštoje vietoje. Europos čempionato medalius išsidalijo Belgijos, Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų trekininkės, ketvirta buvo Prancūzijos atstovė, penkta – Šveicarijos dviratininkė.

Į Europos paplūdimio tinklinio čempionato atkrintamąsias varžybas (Top 24) pateko Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė, tačiau lietuvių žygį nutraukė italės Valentina Gottardi ir Marta Menegatti (0:2).

Europos stalo teniso čempionato dvejetų turnyro 1/16 etapo mačą Emilija Riliškytė ir Kornelija Riliškytė 1:3 pralaimėjo serbėms Andrea Todorovič ir Sabinai Surjan, o Ignas Navickas ir Kęstutis Žeimys 0:3 – turkams Abdullah Yigenlerui ir Ibrahimui Gunduzui.

Laipiojimo sporto Europos čempionate Kipras Gabrielius Baltrūnas užėmė 46-ą ir 47-ą vietas, o Europos triatlono čempionate buvo neklasifikuotas Igoris Kozlovskis, kai jį per dviračių lenktynes visu ratu aplenkė varžybų lyderis prancūzas Leo Bergere'as.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS