Boksininkas A. Baniulis pergale startavo pasaulio kariškių žaidynėse | KaunoDiena.lt

BOKSININKAS A. BANIULIS PERGALE STARTAVO PASAULIO KARIŠKIŲ ŽAIDYNĖSE

  • 0

Pasaulio kariškių sporto žaidynėse Kinijoje pergale kovas pradėjo Lietuvos boksininkas Algirdas Baniulis. Sunkiausioje svorio kategorijoje virš 91 kg kovojantis A. Baniulis burtų dėka pateko į antrą ratą ir čia susitiko su Nyderlandų atstovu Thomu Oomenu.

Lietuvio ir olando dvikova labai atkakliai klostėsi nuo pat pirmo raundo pradžios. Pirmame raunde teisėjai įžvelgė minimalią Th. Oomeno persvarą, ją olandas išlaikė ir antrame raunde. Tačiau lemiame trečiame raunde iniciatyvą perėmė A.Baniulis, jis prakirto varžovui antakį ir nemažino tempo iki pat finalinio gongo.

Lietuvos boksininkas laimėjo taškais 3:2 (29:28, 29:28, 29:28, 28:29, 27:30) ir pateko į pasaulio kariškių sporto žaidynių ketvirtfinalį. Trečiadienį vyksiančioje dvikovoje A. Baniulis pirštines surems su vokiečiu Alexanderiu Muelleriu vom Berge. Aštuntfinalyje vokietis įveikė lenką Adamą Kuliką. Ketvirtfinalio nugalėtojas užsitikrins mažiausiai bronzos medalį.

Kinijos mieste Uhane vykstančiose bokso varžybose kovoja 334 boksininkės ir boksininkai iš 60 valstybių. Moterų boksas pirmą kartą įtrauktas į kariškių žaidynių programą.

Jau septintą kartą surengtose pasaulio kariškių sporto žaidynėse iš viso dalyvauja 9308 sportininkai iš 109 valstybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS