Lietuvis tapo ekstremalaus bėgimo pasaulio vicečempionu | KaunoDiena.lt

LIETUVIS TAPO EKSTREMALAUS BĖGIMO PASAULIO VICEČEMPIONU

  • 3

Londone vykusiame OCR pasaulio čempionate geriausiai pasirodė Dainius Liutkus, pasiekęs didžiausią pergalę savo karjeroje.

Jis iškovojo 2 vietą 30-34 metų amžiaus grupėje. Šiais metais varžybose dalyvavo daugiau nei 3000 sportininkų iš 60 šalių. Ekstremalaus bėgimo (OCR) pasaulio čempionatas Londone yra svarbiausias metų įvykis.

Ekstremalus bėgimas (OCR obstacle course race angl.) tai sparčiai populiarėjanti sporto šaka. Varžybų metu dalyviams reikia nubėgti pasirinktą distanciją, tuo pačiu įveikiant įvairias natūralias ir specialiai varžyboms įrengtas kliūtis. Šis sportas išmėgina ne tik fizines, bet ir psichologines sportininko galimybių ribas, reikia nugalėti aukščio, ugnies ir šalčio baimes.

„Šis sportas man patinka, nes visapusiškai treniruoja kūną, turi greitai bėgti ilgą atstumą, viršutinė kūno dalis ir pilvo presas turi būti gerai treniruoti, kad galėtum įveikti kliūtis kur galima naudotis tik rankomis kaip beždžionei. Smėlio maišų nešimas reikalauja, kad visas kūnas būtų gerai treniruotas“, – sako Dainius Liutkus, vienas iš „OCR Baltic warriors“ komandos įkūrėjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Raimonda

Sveikinimai! Stipru!

Tomas

Čia turbūt reikia žvėriškos jėgos ir ištvermės

Anonimas

Šaunuolis!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS