Lietuvos paplūdimio regbio čempionate – dramatiškas triumfas | KaunoDiena.lt

LIETUVOS PAPLŪDIMIO REGBIO ČEMPIONATE – DRAMATIŠKAS TRIUMFAS

  • 0

Šeštadienį Smiltynės paplūdimyje liejosi regbio aistros - čia vyko atviras Lietuvos paplūdimio regbio čempionatas. Jame nugalėtojo titulą tik po dramatiškos kovos apgynė Šiaulių "Vairo-Kalvio" klubas.

Iš viso čempionate varžėsi aštuonios komandos iš Lietuvos ir Latvijos. A grupėje visas tris pergales užtikrintai iškovojo Kauno "Žalgirio" regbininkai. Kartu su jais į pusfinalį pateko ir antrąją vietą užėmusi Klaipėdos "Kuršių" ekipa. B grupėje visas tris pergales šventė "Vairas-Kalvis", o dukart laimėjo "Klaipėdos kovo" ekipa.

Pusfinalyje abi Klaipėdos komandos patyrė nesėkmes vienodais rezultatais. "Vairas-Kalvis" 8:3 nugalėjo "Kuršius", o "Žalgiris" tokiu pat rezultatu įveikė "Klaipėdos kovą".

Čempionato puošmena tapo didysis finalas. Kietose ir atkakliose rungtynėse pergalę 2:1 iškovojo "Vairo-Kalvio" komanda, pratęsusi dominavimą Lietuvos paplūdimio regbio pirmenybėse. Žalgiriečiai rungtynių pabaigoje dar turėjo gerų galimybių išlyginti rezultatą, bet šiauliečiai juos sustabdė prie pat įskaitinio ploto.

Lietuvos paplūdimio regbio čempionu "Vairas-Kalvis" tapo aštuntą kartą iš eilės. Naudingiausiu šiauliečių žaidėju, kaip ir pernai, pripažintas Evaldas Štitilis. "Žalgirio" gretose naudingiausiu pripažintas Eimantas Jatautas.

Bronzos medaliai atiteko "Klaipėdos kovo" regbininkams, kurie mažajame finale 8:5 įrodė pranašumą prieš "Kuršius".

Kitos komandos varžėsi dėl 5-8 vietų. "Vairo-2" komanda liko penkta, svečiai iš Liepojos - šešti, panevėžiečiai - septinti, o iš veteranų sudaryta "Old Boys" ekipa - aštunta.

Galutinė čempionato rikiuotė:

1. Šiaulių "Vairas-Kalvis"
2. Kauno "Žalgiris"
3. "Klaipėdos kovas"
4. Klaipėdos "Kuršiai"
5. Šiaulių "Vairas-Kalvis-2"
6. Liepojos "Vikingi" (Latvija)
7. Panevėžio "Klevas"
8. "Old Boys"

GALERIJA

  • Lietuvos paplūdimio regbio čempionate – dramatiškas triumfas
  • Lietuvos paplūdimio regbio čempionate – dramatiškas triumfas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS