Lietuvos rekordą pagerinęs šaulys K. Girulis – Europos čempionato finale | KaunoDiena.lt

LIETUVOS REKORDĄ PAGERINĘS ŠAULYS K. GIRULIS – EUROPOS ČEMPIONATO FINALE

Puikų pasirodymą Bolonijoje (Italija) vykstančiame Europos šaudymo mažo kalibro ginklais čempionate surengė lietuvis Karolis Girulis. Jis pateko į šaudymo iš trijų skirtingų padėčių iš 50 m atstumo rungties finalą ir pasiekė naują Lietuvos rekordą.

Lietuvos sportininkas atrankoje surinko 1179 taškus ir net 14 taškų pagerino nuo 2003 metų Rimvydui Spėčiui priklausiusį šalies rekordą. Tarp 66 atrankos dalyvių lietuvio rezultatas buvo trečias.

Geriausiai atrankoje pasirodė norvegai Simonas Claussenas (1182 tšk.) ir Henrikas Larsenas (1180 tšk.). Į finalą pateko aštuoni šauliai.

Šiame Europos čempionate yra kovojama ir dėl olimpinių kelialapių. Juos iškovos dvi pirmąsias vietas užėmę sportininkai.

Mišrių komandų šaudymo gulomis varžybose K. Girulis su Jūrate Česynaite užėmė aštuntąją vietą.

Jaunimo mišrių komandų laisvojo pistoleto rungties iš 50 m atstumo varžybose per žingsnį nuo medalių liko Karolis Belevičius ir Gabrielė Rankelytė. Jie užėmė ketvirtąją poziciją.

K. Belevičius taip pat buvo 23-ias jaunimo standartinio pistoleto rungtyje iš 25 m atstumo ir 28-as – pistoleto varžybose iš 25 m atstumo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS