M. Bilius stabdo sportinę karjerą | KaunoDiena.lt

M. BILIUS STABDO SPORTINĘ KARJERĄ

  • 0

Lietuvos parolimpietis, šalies parolimpinio komiteto (LPOK) prezidentas Mindaugas Bilius traukiasi iš didžiojo sporto ir imasi dar aktyvesnių permainų parolimpiniame judėjime. Anot M.Biliaus, šiam nelengvam sprendimui jis brendo beveik pusę metų, o pirmosios mintys stabdyti sportinę karjerą kilo dar vasarą, prasidėjus sumaiščiai dėl Kūno kultūros ir sporto departamento reformos.

„Renkuosi kelią, kuris, mano galva, yra sudėtingesnis nei tas, kuriuo ėjau iki šiol. Būti sportininku, girdėti skambantį šalies himną, yra neįkainojamas jausmas, tad nuo šiol dėsiu visas pastangas, kad šis jausmas aplankytų kuo daugiau mūsų sporto bendruomenės atstovų“, – sako LPOK prezidentas.

M.Biliaus teigimu, vadovavimas besikeičiančiam Lietuvos parolimpiniam komitetui reikalauja vis daugiau laiko bei resursų, o tai ganėtinai sunkiai suderinama su sportininko gyvenimo ritmu.

„Prioritetų nustatymas ir laiko valdymas visuomet buvo vieni svarbiausių mano gyvenime. Šiandien esu tikras, kad ateina laikas pakovoti dėl ateities sportininkų medalių, o ne savo. Esu be galo dėkingas visiems už palaikymą, kurį jutau visos savo sportinės karjeros metu, tad dabar labai noriu paprašyti jį skirti viso šalies parolimpinio sporto palaikymui. Tvirtai tikiu, kad netrukus pamatysime naujus veidus, talentus, kurie savo pasiekimais garsins šalį net stipriau nei pavyko man pačiam“, – sako M.Bilius.

Anot sportininko, šiuo metu besikeičiantis Lietuvos parolimpinis komitetas netrukus sporto gerbėjams pristatys ilgalaikius tikslus, kurių įgyvendinimui būtinas maksimalus visos LPOK vadovybės įsitraukimas.

„Visuomet kėliau ir toliau kelsiu pačius sudėtingiausius tikslus tiek sau, tiek kolektyvui. Tad pasitraukimą iš sporto sieju su naujais tikslais, kuriuos netrukus pristatysime“, – sako LPOK vadovas.

M.Bilius į neįgaliųjų sportą pasuko po lemtingos automobilio avarijos 2009 m. JAV. 27 kaulų lūžius 58 vietose patyrusio ir dvi savaites komoje išbuvusio šiauliečio reabilitacija užtruko beveik metus.

M.Bilius pirmuosius savo medalius neįgaliųjų sporte iškovojo 2011 m. IWAS pasaulio žaidynėse, kur pelnė du aukso apdovanojimus rutulio stūmimo ir disko metimo rungtyse. Lengvaatletis aukščiausio rango tarptautinėse varžybose iš viso iškovojo beveik dvi dešimtis medalių, o ryškiausiu karjeros akcentu M.Biliui tapo 2016 m. Rio de Žaneiro parolimpiada, kur buvo iškovotas auksas rutulio stūmime ir sidabras disko metime.

M.Biliaus pasiekimai ne kartą įvertinti valstybiniais apdovanojimais. 2014 m. šalies vadovė Dalia Grybauskaitė M Bilių apdovanojo ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi. 2017 m. lengvaatlečiui įteiktas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro kryžius.

Svarbiausi M. Biliaus karjeros pasiekimai:

2011 m.

IWAS pasaulio neįgaliųjų žaidynės: aukso medaliai rutulio stūmime ir disko metime;

2012 m.

Europos neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionatas: aukso medaliai rutulio stūmime ir disko metime;

Londono parolimpinės žaidynės: 6 vieta rutulio stūmime, 9 vieta disko metime;

2013 m.

Pasaulio neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionatas: sidabro medalis rutulio stūmime, 7 vieta disko metime;

IWAS pasaulio neįgaliųjų žaidynės: aukso medaliai rutulio stūmime ir disko metime;

2014 m.

Europos neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionatas: aukso medalis rutulio stūmime, sidabras disko metime;

2015 m.

Pasaulio neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionatas: sidabro medalis rutulio stūmime, 8 vieta disko metime;

IWAS pasaulio neįgaliųjų žaidynės: aukso medalis rutulio stūmime, bronzos medalis disko metime;

2016 m.

Europos neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionatas: aukso medaliai rutulio stūmime ir disko metime;

Rio de Žaneiro parolimpinės žaidynės: aukso medalis rutulio stūmime, sidabro medalis disko metime;

2017 m.

Pasaulio neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionatas: aukso medalis rutulio stūmime, 4 vieta disko metime.

IWAS pasaulio neįgaliųjų žaidynės: aukso medaliai rutulio stūmime ir disko metime.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS