M. Schumacherio būklė stabilizavosi | KaunoDiena.lt

M. SCHUMACHERIO BŪKLĖ STABILIZAVOSI

  • 0

Lenktynių „Formulė 1“ legenda Michaelis Schumacheris (Michaelis Šumacheris), kuris slidinėdamas Prancūzijos Alpėse patyrė sunkią galvos traumą, trečiadienį, po trečios nakties ligoninėje, tebėra stabilios būklės.

Vokiečių lenktynininkas Naujuosius metus pradėjo dirbtinai sukeltos komos būsenos Grenoblio ligoninėje, šalia buvo jo artimieji. Gydytojai negali pateikti prognozių dėl jo ateities.

44 metų M.Schumacherio, kuris sekmadienį slidinėdamas ne trasose pargriuvo ir galva trenkėsi į akmenį, kova už išgyvenimą sukrėtė sporto žvaigždes ir aistruolius, kurie buvo pripratę matyti jį nepaisantį mirtino pavojaus lenktynėse.

„Šiuo metu jo (būklė) stabili“, - trečiadienį prie ligoninės susirinkusiems žurnalistams sakė septyniskart pasaulio čempiono vadybininkė Sabine Kehm (Sabinė Kem), trumpai informuodama apie padėtį.

Iš pradžių sportininko sužeidimai, patirti prabangiame Meribelio kurorte, buvo vadinami rimtais, bet nekeliančiais pavojaus gyvybei, tačiau netrukus jo būklė ėmė sparčiai blogėti ir sekmadienį vakare gydytojai paskelbė, kad jo būklė yra kritinė ir kad jam buvo atlikta skubi operacija.

Antradienį gydytojai pranešė apie mažytį pagerėjimą, kuris sudarė sąlygas atlikti antrą, beveik dvi valandas trukusią procedūrą dėl kraujavimo smegenyse, tačiau perspėjo, kad pavojus dar nepraėjo.

„Negalime spėlioti dėl ateities, - tada sakė ligoninės intensyviosios slaugos skyriaus vadovas Jeanas-Francois Payenas (Žanas Fransua Pajenas). – Negalime pasakyti, kad pavojus jam praėjo, bet gavome kažkiek laiko“.

Kol kas gydytojai atmeta perkėlimo į kitą ligoninę galimybę, nes tai būtų pavojinga. Tačiau jie pažymėjo, kad M.Schumacherio, kuriam sausio 3 dieną turi sueiti 45-eri, pusėje yra jo amžius ir fizinis pasirengimas.

Dirbtinė koma jam buvo sukelta siekiant paspartinti sveikimą. Jo kūno temperatūra buvo sumažinta iki maždaug 35 laipsnių pagal Celsijų, kad mažėtų patinimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS