Merginų komanda „Dragūnas-Viesulas“ pradeda naują sezoną | KaunoDiena.lt

MERGINŲ KOMANDA „DRAGŪNAS-VIESULAS“ PRADEDA NAUJĄ SEZONĄ

  • 0

Klaipėdos merginų rankinio komanda „Dragūnas-Viesulas“ šį savaitgalį pradės naująjį sezoną. Kaip ir praėjusį sezoną, uostamiesčio komanda žais pirmojoje šalies moterų rankinio lygoje.

Šį sezoną čempionate varžysis 8 komandos: Alytaus „SRC-Margiris“, Kauno „Acme-Žalgiris“, Kauno rajono „SM-Garliava“, Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“, Utenos DSC bei dvi Šiaulių ekipos – „SM Dubysa“ ir Šiaulių sporto gimnazija-SM „Dubysa“.

Klaipėdos „Dragūno-Viesulo“ trenerė Daiva Pakulienė artėjant sezono pradžiai sakė, kad komanda yra nusiteikusi siekti aukščiausios prabos medalių.

„Dragūnas-Viesulas“ išlaikė patyrusias žaidėjas Jovitą Mikalauskienę, Deimantę Briedytę, į klubą sugrįžo pertrauką rankinyje padariusios buvusios žaidėjos Aušra Stroputė, Fausta Abrutytė, Skirmantė Pociūtė.

 

 

„Į komandą įsiliejo buvusios mūsų klubo žaidėjos, turinčios daug patirties. Jos komandai bus didelė parama, nes ankstesniuose sezonuose jos buvo vienos komandos lyderių. Jos dabar taip pat neblogai atrodo aikštelėje. Be to, sustiprėjo ir mūsų jaunosios rankininkės, dalis jų žaidžia jaunimo rinktinėje. Ką tik pradėjome jaunimo čempionatą, ten labai gerai pasirodė mūsų žaidėjos Austėja Rimkutė, Ugnė Kavalenkaitė, sesės Inesa ir Vanesa Grišmanauskaitės. Žaidimas, kokį matome, suteikia labai daug vilčių“, – pasakojo D. Pakulienė.

Komandai trenerių kolektyvas kelia aukščiausius tikslus – bus siekiama iškovoti pirmosios lygos aukso medalius. Pagal galiojančias Lietuvos moterų rankinio lygos taisykles, pirmosios lygos nugalėtojų vardas suteiktų komandai galimybę kovoti ir dėl aukščiausios moterų rankinio lygos bronzos.

„Mūsų tikslai yra aukščiausi, sieksime pirmosios vietos. Pernai buvome labai netoli šio tikslo, bet lemiamose rungtynėse negalėjo dalyvauti mūsų pagrindinė vartininkė Jovita Mikalauskienė ir tas rungtynes pralaimėjome. Tada tegalėjome kovoti tik dėl trečiosios vietos. Labai tikimės, kad šis sezonas bus sėkmingesnis ir tikslus pasieksime“, – vylėsi D. Pakulienė.

Šiemet čempionate „Dragūnas-Viesulas“ kovos ir su aukščiausiąją moterų rankinio lygą palikusia Šiaulių komanda „SM Dubysa“. Su šią ekipa klaipėdietėms kurį laiką neteko susidurti aikštelėje, tad ji vienintelė bus nepažįstama. Vis dėlto D. Pakulienė sako, kad neįveikiamų komandų čempionate nėra.

„Galbūt ir kitos komandos pasipildė, sustiprėjo. Neabejoju, kad visos jos sieks aukščiausių tikslų. Manau, kad kovoti reikės kiekvienose rungtynėse, tačiau tikiu, kad sutelkusios visas jėgas galėsime parodyti, ką sugebame. Esame nusiteikusios kovoti. Nusiteikimas ir didžiulis noras nugalėti yra labai svarbu. Tikimės, kad šį sezoną sėkmė mus lydės“, – kalbėjo „Dragūno-Viesulo“ trenerė.

Pirmąsias sezono rungtynes „Dragūnas-Viesulas“ žais sekmadienį, spalio 14 d. 12 val. Garliavoje su „SM-Garliava“. Pirmosios rungtynės savoje aikštelėje Taikos pr. 61A vyks spalio 21 d. 14 val. su Alytaus komanda.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS