Olimpiečiams duris atvers ir maldos namai | KaunoDiena.lt

OLIMPIEČIAMS DURIS ATVERS IR MALDOS NAMAI

82 pastatai, 3 000 butų, 7 200 kambarių – tai Paryžiaus olimpinių žaidynių kaimelio, kuriame įsikurs daugiau nei 14 500 sportininkų, juos lydinčių specialistų ir delegacijų atstovų, statistika.

Prezidentas ners į upę?

XXXIII vasaros olimpinės žaidynės vyks liepos 26–rugpjūčio 11 d. Organizatoriai simbolinį kaimelio komplekso raktą iš statybininkų perėmė vasario 29-ąją.

Pabrėžta, kad statybos darbai buvo atlikti laiku ir tik šiek tiek viršijo biudžetą.

„Tai įrodymas, kad laikomės savo įsipareigojimų“, – sakė iškilmėse dalyvavęs ir kompleksą apžiūrėjęs Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas.

leparisien.fr nuotr.

Praeityje olimpinių žaidynių reputacijai ne kartą pakenkė pernelyg didelės išlaidos, skubotos statybos ir ambicingi infrastruktūros projektai. Dėl susirūpinimo klimato kaita aktyvistai taip pat atkreipė dėmesį į didžiulį anglies dvideginio pėdsaką, paliekamą kas ketverius metus iš viso pasaulio susirenkančių sportininkų ir žiūrovų.

Paryžiaus žaidynių ugnis bus įžiebta balandžio 16-ąją Graikijoje, istorinėje Olimpijoje.

Paryžiuje daugiausia dėmesio skirta esamiems ar laikiniems objektams, tarp jų – ir sporto. Buvo skatinamos perdirbimo, antrinio panaudojimo ir šiuolaikinės mažo anglies dvideginio kiekio technologijos.

Požiūrį į ekologiją pademonstravo ir E. Macronas, pareiškęs, kad prieš olimpiadą įšoks į per šalies sostinę tekančią Senos upę, kurioje dėl prastos vandens kokybės maudytis nerekomenduojama nuo 1923-iųjų.

Būstas: kambariai – kuklūs, bet fukcionalūs. / leparisien.fr nuotr.

Restoranas – kiaurą parą

Pirmieji olimpiečiai į Paryžių turėtų atvykti liepos 18-ąją, tad šeimininkai dar turi pakankamai laiko sutvarkyti per 300 tūkst. vienetų baldų, buities ir kitos įrangos.

Per žaidynes kaimelyje kiaurą parą dirbs beveik 3 200 vietų restoranas su šešiomis skirtingomis pasaulio virtuvėmis. Veiks didžiausių religinių konfesijų maldos namai.

Transporto paslaugas teiks elektriniai autobusai, įrengtos ir dviračių aikštelės.

Po olimpiados ir rugpjūčio 28–rugsėjo 8 d. numatytų paralimpinių žaidynių trečdalis kaimelio butų bus parduoti, kitas trečdalis bus skirtas socialinėms reikmėms, likę – išnuomoti.

Promenada: laisvalaikiui skirtoje erdvėje įsikurs restoranas, kino teatras, grožio salonai, nealkoholinių gėrimų baras, paštas, maldos namai. / leparisien.fr nuotr.

Ugnis keliaus laivu

Paryžiaus žaidynių ugnis bus įžiebta balandžio 16-ąją Graikijoje, tradicinėje vietoje – istorinėje Olimpijoje.

Pirmas deglą perims ir estafetę pradės olimpinis irklavimo čempionas graikas Stefanas Ntouskas.

Balandžio 26-ąją deglą Paryžiaus žaidynių organizatoriams perduos olimpinis vandensvydžio vicečempionas graikas Ioannis Fountoulis.

Tądien estafetė iš Graikijos laivu persikels į Marselį, o į Prancūzijos sostinę olimpinė ugnis atkeliaus liepos 26-ąją.

GALERIJA

  • Olimpiečiams duris atvers ir maldos namai
  • Olimpiečiams duris atvers ir maldos namai
  • Olimpiečiams duris atvers ir maldos namai
  • Olimpiečiams duris atvers ir maldos namai
  • Olimpiečiams duris atvers ir maldos namai
leparisien.fr nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS