Paaiškėjo Lietuvos bokso čempionato finalininkai | KaunoDiena.lt

PAAIŠKĖJO LIETUVOS BOKSO ČEMPIONATO FINALININKAI

  • 0

Vilniuje vykstančiame Lietuvos vyrų ir moterų bokso čempionate paaiškėjo finalo poros. Vyrų varžybose, dešimtyje svorio kategorijų į finalus pateko septyni kauniečiai, keturis atstovus turės Vilnius. 2015 metais Lietuvos čempionato finaluose kovojo aštuoni kauniečiai ir septyni vilniečiai.

„Pagal finalininkų skaičių madas kaip ir diktuoja kauniečiai, jie šiuo metu yra stipresni. Vilniuje gal jaučiama šiokia tokia duobė. Konkurencija tarp miestų yra sveikintina, bet mes to visiškai nesureikšminam. Mes visi kovojam už Lietuvą. O sirgaliai, aišku, serga už savo miesto sportininkus. Žiūrovams nuo to tik įdomiau“, - sako vilniečius treniruojantis Vladimiras Bajevas.

„Madas diktuoja tie, kurie laimi, bet nesureikšminam miestų konkurencijos ir to, kurie laimi. Svarbu, kad finalai būtų įdomūs. Miestų konkurenciją labiau sureikšmina sirgaliai. Neįmanoma nepastebėti, kai ringe kovoja kaunietis su vilniečiu, emocijų tribūnose tikrai būna daugiau“, - teigia kauniečių treneris Vidas Bružas.

Labiausiai intriguojanti finalo kova laukia svorio kategorijoje iki 91 kg. Net 16 kartų Lietuvos čempionu tapęs kaunietis Vitalijus Subačius sieks susigrąžinti čempiono titulą iš vilniečio Tado Tamašausko.

Dar viena vilniečio ir kauniečio dvikova laukia svorio kategorijoje iki 75 kg. Čempiono titulą ginantis Tomas Pivorunas kausis su kauniečiu Tomu Sinkevičiumi.

Svorio kategorijoje virš 91 kg pasikartos praėjusių metų finalas, jame susitiks kauniečiai – čempiono titulą ginantis Mantas Valavičius ir vicečempionas Paulius Prišmantas.

Lietuvos čempionų titulą taip pat sieks apginti panevėžietis Marius Vyšniauskas (svorio kategorija iki 52 kg) ir Mindaugas Bankauskas iš Kėdainių (iki 56 kg).

Moterų varžybose kovos vyksta penkiose svorio kategorijose. Intriguojanti dvikova laukia svorio kategorijos iki 75 kg finale. Praėjusių metų Lietuvos čempionė Karina Kazarian sieks apginti titulą kovoje su Europos jaunimo čempionato prizininke Rūta Sutkute.

Lietuvos čempionato finalai Lietuvos edukologijos universiteto didžiojoje sporto salėje (Studentų g. 39) prasidės šeštadienį 12:00 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS