Pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempiono titulą ginantis J.Kinderis pateko į finalą | KaunoDiena.lt

PASAULIO ŠIUOLAIKINĖS PENKIAKOVĖS ČEMPIONO TITULĄ GINANTIS J.KINDERIS PATEKO Į FINALĄ

  • 0

Lenkijos sostinėje vykstančiame 2014 metų pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionate sėkmingai vyrų atrankos varžybose startavo ir į finalą pateko čempiono titulą ginantis Justinas Kinderis.

Atrankos C grupėje (32-u sportininkai) startavęs J. Kinderis surinko 1181 tašką (be jojimo rungties) ir liko ketvirtas (1-ą ir 6-ą vietas šioje grupėje skyrė vos 2 sekundės).

Po pirmosios plaukimo rungties Lietuvos atletas buvo 19-as, o fechtavime užėmė 9-ąją vietą ir bendrojoje įskaitoje pakilo į 12-ąją poziciją. Savo stiprioje rungtyje - bėgimo ir šaudymo dvikovėje - pasaulio čempionas be vargo prasibrovė į pirmąjį aštuntuką ir užsitikrino vietą finale.

Antrasis lietuvis - Lukas Kontrimavičius - varžėsi A grupėje ir, surinkęs 1158 taškus liko penkioliktas. Pagal varžybų reglamentą į finalą patenka tik po aštuonis atletus iš trijų atrankos grupių ir dar dvylika geriausių pagal surinkus taškus. Deja, L. Kontrimavičius bendroje įskaitoje liko 43-as ir į finalą nepateko.

Šeštadienį vyrų varžybų finale kovos 36-i pajėgiausi penkiakovininkai iš 97-ių atrankos varžybas pradėjusių atletų.

Penktadienį Lenkijos sostinėje vyks moterų varžybų finalas, kuriame dalyvaus Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir Gintarė Venčkauskaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS