Pirmąją „Baja Poland“ dieną – B. Vanagas ketvirtas | KaunoDiena.lt

PIRMĄJĄ „BAJA POLAND“ DIENĄ – B. VANAGAS KETVIRTAS

  • 1

Dakaro rekordininkai „General Financing team Pitlane“ komandos nariai penktadienį iškovojo pirmąją pergalę „FIA World Cup for Cross Country Bajas“ etape „Baja Poland“.

Vyčiu ir Baltuoju Ereliu pažymėtas Benedikto Vanago ir Sebastiano Rozwadowskio ekipažas testinį greičio ruožą įveikė pirmas, o prologu vadinamame 7 km greičio ruože finišavo ketvirtas.

204 starto numerį gavusios „General Financing team Pitlane“ komandos strategija buvo išlaikyti ketvirtąją poziciją, o geras rezultatas pirmajame greičio ruože tai padėjo įvykdyti.

B. Vanagas pasakojo, kad sąlygos visiems dalyviams buvo vienodos - organizatoriai sportininkams suteikė galimybę dviračiais įveikti pirmąjį greičio ruožą ir susirašyti stenogramą. Tiesa, šeštadienį - sunkiausią varžybų dieną. Panašu, kad vietiniai sportininkai turės pranašumą, nes trasas žino kur kas geriau nei lenktynininkai iš užsienio.

„Baja Poland“ dalyvių, tarp kurių galima išvysti nemažai aukštas pozicijas užėmusių Dakaro lenktynėse sportininkų, šeštadienį laukia sunki diena - virš 400 km sportiniu rėžimu. Įdomiausia, kad penktadienio greičio ruožas buvo kitoks nei laukia ateinančias dienas - B. Vanagas jį apibūdino kaip gana duobėtą ir vingiuotą. Šeštadienį, pasak lenktynininko, dalyviai trasose išvystys didesnį greitį.

„General Financing team Pitlane“ šeštadienį laukia 440 km, o sekmadienį - beveik 58 km sportiniu rėžimu. Iš viso - virš 800 km, iš kurių greičio ruožų - virš 500 km. „Baja Poland“ yra vienas išskirtiniausių „FIA World Cup for Cross Country Bajas“ etapų, nes dalis trasų driekiasi karinio rengimo zonoje.

 

GALERIJA

  • Pirmąją „Baja Poland“ dieną – B. Vanagas ketvirtas
  • Pirmąją „Baja Poland“ dieną – B. Vanagas ketvirtas
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

dun dun

ką čia blūdijat? Seniai jau paukštelis pasivartė ir pabrukęs uodegą pabaigė savo BAJA(s)'rius :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS