Po bronzinio finišo – priverstinės atostogos | KaunoDiena.lt

PO BRONZINIO FINIŠO – PRIVERSTINĖS ATOSTOGOS

"Turime savo grupę socialiniuose tinkluose, tad net ir karantino sąlygomis ryšys nenutrūks", – sakė Rita Urnikienė. Jos vadovaujama Kauno rajono komanda "Cascada-Garliava SM" prieš rankinio sezono sustabdymą spėjo pasipuošti Baltijos lygos bronza.

Šventė be žiūrovų

Lemiamas Baltijos moterų rankinio lygos (BMRL) čempionato turas vyko garliaviškių arenoje, tačiau jų pergalingo šokio sirgaliai neišvydo –  dėl koronaviruso protrūkio visi mačai vyko už uždarų durų.

"Cascada-Garliava SM" surinko 8 taškus – tiek pat, kiek ir Kauno "ACME-Žalgiris". Trečią vietą Kauno rajono komandai garantavo geresni tarpusavio akistatų rezultatai (39:32 ir 30:32).

Per paskutinį BMRL mačą R.Urnikienės auklėtinės 34:30 (15:17) nugalėjo Gardino "Gorodničanka" rankininkes. Garliavos komandai net 11 įvarčių pelnė Karolina Sparnauskaitė, 9 pridėjo Kamilė Bušaitė.

"ACME-Žalgirio" viltis kovoti dėl trečios vietos sužlugdė pralaimėjimas 28:38 (17:17) Minsko "BNTU-Belaz" klubui. Kauno ekipai 8 įvarčius pelnė Klaudija Šidlauskytė, o Audinga Kniubaitė ir Neringa Gudaitytė pridėjo po 4.

Konkuravome ne vien su stipriausiomis mūsų šalies komandomis, bet ir su pajėgiais Ukrainos, Baltarusijos klubais.

Dominavo ukrainietės

Žalgirietes įveikusi Minsko komanda turėjo šansų pačiupti ir auksą, tačiau per lemiamą akistatą 30:34 nusileido čempione tapusiai Lvovo "Galyčankai" (Ukraina).

Penktą vietą užėmė Vilniaus "Eglė", nors anksčiau realiai pretendavo ir į medalius. Galimybių užkopti ant prizininkių pakylos vilnietės neteko 23:29 (9:12) nusileidusios "Galyčankai", tačiau kitą dieną 36:32 (20:15) atsigriebė per mačą su "Gorodničanka".

Geriausia dešiniojo krašto žaidėja buvo išrinkta Mantė Voskresenskaja ("Garliava SM-Cascada"), linijos žaidėja – Audinga Kniubaitė ("ACME-Žalgiris"), gynėja – Grėta Burkaitė ("ACME-Žalgiris").

Rezultatyviausia lygos žaidėja, pelniusi net 105 įvarčius, tapo Aušra Šponė ("Eglė"), o naudingiausia čempionato rankininke išrinkta Mariana Markevič ("Galyčanka").

Kitas BMRL sezonas turėtų prasidėti rugpjūtį. Visi lygos klubai nutarė, kad neatsisakys šių varžybų.

Treniruosis savarankiškai

BMRL rezultatus apibendrinusi Garliavos ekipos vairininkė R.Urnikienė patenkinta savo auklėtinių pasirodymu.

Rita Urnikienė

"Užimti prizinę vietą nebuvo lengva. Juolab kad konkuravome ne vien su stipriausiomis mūsų šalies komandomis, bet ir su pajėgiais Ukrainos, Baltarusijos klubais. Ukrainietės  triumfavo pelnytai, o mes gavome vertingų tarptautinio rankinio pamokų. Vis dėlto viena yra galynėtis tarpusavyje su puikiai pažįstamomis varžovėmis ir visai kas kita – susikauti su kitokios rankinio mokyklos ir aukštesnio meistriškumo oponentėmis", – komentavo trenerė.

Pasak R.Urnikienės, dėl šalyje įvesto karantino Kauno rajono rankininkės išeina priverstinių atostogų ir lauks atsinaujinančio Lietuvos čempionato.

"Visos sporto salės uždarytos, kartu treniruotis negalime, bet merginos rūpinsis savo sportine forma ir dirbs individualiai. O dėl šalies pirmenybių lauksime žinių iš federacijos", – kalbėjo trenerė.

GALERIJA

  • Po bronzinio finišo – priverstinės atostogos
  • Po bronzinio finišo – priverstinės atostogos
  • Po bronzinio finišo – priverstinės atostogos
Evaldo Šemioto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS