Prieš europinius burtus – netikėtumas Supertaurėje | KaunoDiena.lt

PRIEŠ EUROPINIUS BURTUS – NETIKĖTUMAS SUPERTAURĖJE

Jau rytoj Lietuvos vyrų rankinio klubai sužinos savo varžovus Europos taurių turnyruose. Svarbią ceremoniją ekipos pasitinka skirtingomis nuotaikomis. Daugkartiniai Lietuvos čempionai Klaipėdos "Dragūnas" ir Kauno "Granitas-Karys" turi dėl ko liūdėti, o Vilniaus VHC "Šviesa" – džiūgauja.

Perrašė istoriją

Tarptautinių burtų išvakarėse Klaipėdos "Dragūno" rankininkai netikėtai prarado šalies Supertaurės savininkų titulą. Juos lemiamame mače Vilniuje 34:31 palaužė sostinės VHC "Šviesa", pirmą kartą klubo istorijoje tapusi šio trofėjaus laimėtoja.

Prieš akistatą dėl Supertaurės "Šviesos" rankininkai savo jėgas pasitikrino tarptautiniame turnyre Estijoje. Pelvos mieste surengtose varžybose vilniečiai pasiekė finalą, kur po atkaklios kovos pripažino šeimininkų "Serviti" rankininkų pranašumą. O "Dragūnas" vilniečius neseniai aplenkė turnyre Klaipėdoje pulkininkui leitenantui Rimantui Baltušiui atminti, o vėliau laimėjo tarptautines "Alytus cup" varžybas, skirtas šio miesto garbės piliečiui Jonui Jonuškai atminti.

Padėjo vartininko įvarčiai

Savaitgalio kovoje dėl pirmojo sezono prizo geriau startavo "Dragūnas", kuris įpusėjus pirmajam rungtynių kėliniui buvo priekyje – 9:7. Puikiai puolime atrodę klaipėdiečiai vienu metu netgi turėjo penkių įvarčių pranašumą (17:12), tačiau kėlinį sėkmingiau užbaigė "Šviesa" ir sumažino atsilikimą – 16:18.

Antrąją susitikimo pusę geriau pradėjusi Vilniaus ekipa perėmė iniciatyvą ir prabėgus 10 minučių jau buvo priekyje – 25:22. Nors klaipėdiečiai išlygino rezultatą (25:25), tačiau išsiveržti į priekį nesugebėjo, tad likus 10 minučių rezultatas vis dar buvo lygus – 29:29. Lemiamomis mačo akimirkomis puikiai žaidė Vilniaus ekipos vartininkas Edmundas Pelėda, sugebėjęs pasižymėti netgi dviem įvarčiais, ir vilniečiai užtikrintai finišavo – 34:31.

Rezultatyviausiai "Šviesos" gretose žaidė Karolis Antanavičius, pelnęs 9 įvarčius. Jam geriausiai talkino Artūras Švilpa, pridėjęs 5, po 4 surinko Tadas Rasakevičius ir Karolis Bliuvas, po 2 – Taurintas Markiavičius ir Edmundas Pelėda, po 1 – Eimantas Sinkevičius, Laurynas Palevičius.

"Dragūnui" 6 įvarčius pelnė Žanas Gabrielius Virbauskas, po 5 surinko Mykolas Lapiniauskas ir Lukas Juškėnas, po 4 įmetė Benas Butkus ir Gytis Šmantauskas, 3 – Deividas Virbauskas, 2 – Gintaras Cibulskis, 1 – Laurynas Simonavičius ir Tomas Valentukevičius.

Rezultatas – į dvi lygas

Poryt abi LRF supertaurės finalininkės pradės 2020–2021 m. sezoną. Vilniečių pirmuoju varžovu taps Kauno "Granitas-Karys". Įdomu, kad kauniečiams rugsėjo 1-ąją vyksiantys Europos taurių turnyro burtai gali tapti tik formalumu, nes dėl lėšų trūkumo jie svarsto galimybę apskritai nestartuoti tarptautinėje arenoje.

Pirmąsias oficialias sezono rungtynes Kauno ir Vilniaus ekipos sužais rugsėjo 2 d. 19 val. Veterinarijos akademijos salėje. "Dragūnas" sau jau 22-ąjį šalies čempionatą pradės neką lengvesniu iššūkiu. Klaipėdiečių namų arenoje tuo pačiu metu svečiuosis Alytaus "Varsa-Stronglasas". Šių dvikovų rezultatai bus įrašyti ir į Lietuvos pirmenybių, ir į Baltijos lygos įskaitą.

GALERIJA

  • Prieš europinius burtus – netikėtumas Supertaurėje
VHC "Šviesa" klubo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS