Prognozuoja itin karštas „Aurum 1006 km lenktynes“ | KaunoDiena.lt

PROGNOZUOJA ITIN KARŠTAS „AURUM 1006 KM LENKTYNES“

  • 0

„Gera dovana – Šiauliai by RD Sings Reimpex“ komandos sportininkai Audrius Butkevičius, Paulius Paškevičius ir Egidijus Gelūnas į liepos 14-17 dienomis Palangoje vyksiančių „Aurum 1006 km lenktynių“ trasą išvairuos ne tik jėgos antplūdžiu trykštantį „Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo“ bolidą.

Turint tokį superautomobilį pergalė bemaž kišenėje, – pasakytų ne vienas optimistas.

Iš tiesų „Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo“ pagrindinės charakteristikos daugiau nei įspūdingos. 1270 kg sveriantis lenktyninis GT klasės automobilis išvysto 620 AG pajėgumą, 100 km/val. greitį pasiekia per 3 sek. ir gali skrieti maksimaliu 285 km/val. greičiu.

Išskirtinis automobilis

„Tai absoliučiai išskirtinis automobilis, kurio brutalumas puikiai atitinka buliaus, esančio jo logotipe, įvaizdį. Vos prilietus akseleratoriaus pedalą, automobilis šauna į priekį, savo garsu iškart užburdamas ne tik jį vairuojantįjį, bet ir žiūrovus. Sėdęs prie vairo negali atsipalaiduoti. Greitis reikalauja ypatingos reakcijos, susikaupimo. Tau reikia dirbti. Tai tikrų tikriausias lenktyninis bolidas“, – emocijų neslėpė bene pirmasis jį išbandęs profesionalus sportininkas  Egidijus Gutaravičius.

„Sutinku su visais vertinimais – technika ir ją aptarnaujantis personalas puikūs. Tai įkvepia kovai, kurią turėtų vainikuoti sėkmė, – sako šios ekipos lenktynininkas ir vadovas, 45-erių A. Butkevičius. – Apie tokį automobilį svajojome seniai, o dabar džiaugiamės jį turėdami“.

Šiauliečių „Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo“ kovinį krikštą gavo praėjusių metų rudenį trečiosiose pagal žinomumą pasaulio žiedinėse automobilių lenktynėse – ilgų nuotolių Creventic 24H čempionate Mugelo (Italija) trasoje.

Pirmas blynas nebuvo prisvilęs. Todėl šiemet kovą komanda dar kartą sugrįžo į tą pačią trasą Italijoje, o vėliau labai sėkmingai įsijungė į Baltijos šalių žiedinių lenktynių čempionatą ir gegužę laimėjo Rygoje vykusio pirmojo etapo varžybas.

Šiauliečiai su tuo pačiu „Lamborghini“ įtikinamą pergalę iškovojo ir savaitgalį Estijoje, laimėję ten vykusių 6 val. lenktynių  absoliučią įskaitą.

Tai, žinoma, puiki, optimistiškai visą ekipą nuteikianti prieš „Aurum 1006 km lenktynes“ generalinė repeticija. 


Džiaugiasi gerbėjų palaikymu


Šiaulių miesto prekės ženklu „Šiauliai – saulės miestas“ papuoštą „Lamborghini Huracan“ ir vizualinės reklamos gamybos srityje besispecializuojančios bendrovės „RD Sings“ remiamą komandą jau spėjo įsidėmėjo daugelis automobilių sporto gerbėjų.

„Džiaugiuosi ekipos gerbėjų palaikymu, o dar labiau – komandos susiklausymu, puikia atmosfera ir ją garantuojančiu tarpusavio supratimu, – sako A. Butkevičius. – Neslėpsiu, šiemet su ekipos draugais „Aurum 1006 km lenktynėse“ galvojame tik apie pergalę, kuriai įkvepia ne tik konkurencingas, gerai ilgų nuotolių lenktynėms parengtas automobilis, bet, kaip ir gerame orkestre, atsiradęs neblogas „susigrojimas“.

Tačiau apie pergalę svajojantys šiauliečiai tikina, jog pasiekti ją šiemet Palangoje bus kaip niekad sunku, nes prie 22-ųjų „Aurum 1006 km lenktynių“ starto linijos išsirikiuos labai daug bemaž vienodo pajėgumo komandų, irgi puoselėjančių tuos pačius tikslus.

Todėl kas laimės šiemetines lenktynes, sunku nuspėti. Tačiau pirmiausia neginčijamai laimės žiūrovai, nes jie pamatys neabejotinai dramatišką kovą, kurios baigtį daugiau nei 1006 km distancijoje gali nulemti tik sekundės.

Pergalės trokšta ne vienas ir ne du

Ką šiauliečiai laiko pagrindiniais konkurentais, galinčiais užkirsti jiems kelią užsibrėžto tikslo link?

„Jų šiemet – ne vienas ir ne du, – tvirtina A. Butkevičius. – Pirmiausia paminėčiau tituluočiausią „Circle K miles Plus Racing Team“, turinčią „Porsche GT3 Cup“ ir net devynis kartus šių lenktynių laimėtoją Joną Gelžinį, keturias pergales Palangoje iškovojusį jo brolį Igną, po dukart pirmus čia finišavusius Julių Adomavičių ir Ralf Aron.

Šiemet Palangoje pirmą kartą pamatysime greitą ir galingą „Mercedes-AMG GT3“ automobilį, o jį vairuosiantys broliai Nemunas ir Nerijus Dagiliai kartu su Deividu Jociumi irgi neslepia čia atvykstantys tik dėl pergalės.

To paties neabejotinai sieks ir puikiai tarpusavyje sustygavusi „Vytautas Gazuotas“ komanda – daugkartinis šalies čempionas Arūnas Strumskis, Linas Skardžiukas, Mindaugas Platūkis ir Robertas Graudinis, vairuosiantys „Porsche 911 GT Cup“, ir „Dynami:t Energy“ su „Porsche GT3 Cup“ ir Mantu Matukaičiu priešakyje, ir „Čapkauskas-autocentras Racing Team“ su tokiu pat automobiliu ir garsiuoju ralio bei žiedinių lenktynių meistru Ramūnu Čapkausku, ir dar keli neabejotini favoritai“, – prognozuoja A. Butkevičius.  

Pripažintų lenktynių senbuvių, laimėtojų ir prizininkų gretas neabejotinai papildys ir su jais konkuruos ir „Gera dovana – Šiauliai by RD Sings Reimpex“ komanda su „Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo“.

Šios markės automobiliams „Aurum 1006 km lenktynių“ trasa tikrai palanki. Išliko nepakitęs ir trasos greičio rekordas, kurį 2019 m. pasiekė kvalifikacinių varžybų Super pole laimėtojas, „ARC Bratislava“ komandos lenktynininkas, latvis Konstantinas Calko, su „Lamborghini Huracan ST“ vieną ratą nuvažiavęs per 1 min. 08,907 sek.

Beje, tais pačiais metais kvalifikacijos nugalėtojai finišavo antri, o bene didžiausių pagyrų 20-osiose, jubiliejinėse lenktynėse nusipelnė tretieji prizininkai – „Gera dovana – Lambooo.lt“ atstovai E. Gutaravičius ir Martynas Griška, tik dviese sunkių lenktynių finišo liniją kirtę su „Lamborgini Huracan ST LP620-2“ .

GALERIJA

  • Prognozuoja itin karštas „Aurum 1006 km lenktynes“
  • Prognozuoja itin karštas „Aurum 1006 km lenktynes“
  • Prognozuoja itin karštas „Aurum 1006 km lenktynes“
  • Prognozuoja itin karštas „Aurum 1006 km lenktynes“
  • Prognozuoja itin karštas „Aurum 1006 km lenktynes“
  • Prognozuoja itin karštas „Aurum 1006 km lenktynes“
  • Prognozuoja itin karštas „Aurum 1006 km lenktynes“
  • Prognozuoja itin karštas „Aurum 1006 km lenktynes“
  • Prognozuoja itin karštas „Aurum 1006 km lenktynes“
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS