R. Meilutytė baigė karjerą? | KaunoDiena.lt

R. MEILUTYTĖ BAIGĖ KARJERĄ?

  • 19

Rūtą Meilutytę treniravęs Dave'as Salo teigia, kad po pasaulio čempionato trumpajame baseine pernai gruodį Londono olimpinė čempionė nusprendė pasitraukti iš plaukimo ir daugiau nesitreniravo. Anot jo, „niekas iš WADA ar USADA organizacijų per praėjusius 6 mėnesius nebuvo atėję, kad paimtų testus“, praneša portalas delfi.lt.

Portalo swimswam.com. autoriaus Bradeno Keitho straipsnyje D. Salo taip pat įvardijamas kaip buvęs R. Meilutytės treneris.

Primename, kad R. Meilutytė prisivirė košės neteisingai deklaruodama savo buvimo vietą – dėl to dopingo kontrolieriai per pastaruosius 12 mėnesių tris kartus negalėjo patikrinti 22 metų kaunietės ne varžybų metu.

Pagal Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) taisykles, už tokį prasižengimą gresia diskvalifikacija nuo vienerių iki dvejų metų. E. Vaitkaitis patvirtino delfi.lt skelbtą informaciją, jog R. Meilutytė FINA adresuotame pasiaiškinime pripažino pasielgusi aplaidžiai.

Tai reiškia, jog išvengti bausmės Londono olimpinei čempionei dabar nerealu.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Vit

Tokiu būdų baikti kariera, kai visi galvoja kad dopinga naudojo.

Anonimas

Ruta isgarsino Lietuva ir Ji daugiau niekam neskolinga.Aciu Tau Rutele ir sekmes gyvenime.

kas

ten žino kiek ji treniravosi, bet keistai vos paskelbus, kad privalo atlikti dopingo testus, iškart skelbia pavargusia ir panašiai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS