Rankininkės žada intriguojantį finalą | KaunoDiena.lt

RANKININKĖS ŽADA INTRIGUOJANTĮ FINALĄ

Lietuvos moterų rankinio lygos pirmenybės artėja finišo link. Jau šį sekmadienį startuosianti čempionato finalo serija žada nemenką intrigą – kovoje dėl aukso ietis sukryžiuos dvi Kauno regiono ekipos - HC „Garliava SM – Cascada“ ir „Acme-Žalgiris“.

Ambicijų netrūksta nė vienai finalo dalyvei. „Acme-Žalgiris“ merginos gina čempionių titulą, garliaviškės – reguliariojo sezono nugalėtojos. Praėjusią savaitę stipriausi šalies klubai surengė savotišką generalinę repeticiją. Baltijos lygos baigiamajame ture Gomelyje abi Lietuvos ekipos dėl bilieto į pusfinalį susikibo tarpusavyje. Po atkaklios kovos pergalę 36:32 šventė garliaviškės.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė Kamilė Bušaitė, pelniusi net 14 įvarčių, Emilė Aglinskaitė – 10, Karolina Sparnauskaitė 6, Gabija Kleizaitė 5.

Pralaimėjusioms Lina Šidlauskienė įmetė 9 įvarčius, Audinga Kniubaitė - 7, Ivesa Verbovik, pripažinta geriausia komandos žaidėja ture, ir Laura Žukovaitė – po 5.

Kovoje dėl penktosios pozicijos žalgirietės sugebėjo reabilituotis. Pirmajame susitikime Kauno klubas šventė pergalę 35:29. Nors antrajame susitikime stipresnės jau buvo varžovės, kurios nugalėjo 32:30, dėl solidesnės pergalės pirmajame mače, penktąją vietą lygoje iškovojo „ACME – Žalgiris“.

Tuo tarpu mūšius dėl medalių pratęsusios garliaviškės, nusileido šeimininkėms „Gomel“ rankininkėms (19:30) ir „Galyčankos“ merginoms (19:27).

Apie artėjantį Lietuvos lygos finalą pakalbinome „Acme-Žalgiris“ ekipos trenerį Antaną Skarbalių.

- Treneri, kokiomis nuotaikomis pasitinkate mūšius dėl aukso?

- Kolektyvas nusiteikęs viltingai ir net agresyviai. Antroji vieta mums taptų dideliu pralaimėjimu.

-  Ko gero šiemet intriga bus didesnė nei ankstesniais metais, kai dominavote lygoje?

- Intrigos tikrai netrūks. Ir pernai garliaviškėms pavykdavo mus įveikti, tačiau į sezoną jos laimėjo ir reguliarųjį čempionatą. Dėl mūsų tokios konkurencijos labiausiai laimės rankinio sirgaliai. Tad kviečiame juos savo akimis pamatyti lemiamas kovas.

- Pastarasis jūsų auklėtinių pralaimėjimas garliaviškėms Baltijos lygoje – atsitiktinumas ar visiškai pelnytas?

- Varžovės laimėjo pelnytai, nes geriau žaidė. Apie jokį jėgų taupymą prieš Lietuvos lygos finalą negalėjo būti ir kalbos.

- Ar lemiamą sezono etapą pasitinkate optimalios sudėties?

- Anaiptol. Turime daug netekčių. Dar Europos studentų žaidynėse raištį nusitraukė Simona Kazlauskaitė, kuri tik pradeda normaliau treniruotis. Pastaruoju metu iš rikiuotės iškrito Dovilė Ilčiukaitė, Simona Jaškūnaitė ir Rita Oksaitė. Tikėtina, kad negalės žaisti ir Viltė Lubytė. Tačiau finale nebus jokių pasiteisinimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS