Rankinio lygose – medalių dalybos | KaunoDiena.lt

RANKINIO LYGOSE – MEDALIŲ DALYBOS

„Gyvenk arba mirk“, – paskutines pusfinalio rungtynes apibūdino Vaidotas Grosas. Dviejų tituluočiausių Lietuvos vyrų rankinio klubų – Kauno „Granito“ ir Klaipėdos „Dragūno“ – pusfinalio serijos likimą lems trečiasis mačas. Tuo tarpu moterų čempionate verda kovos dėl medalių.

„Komanda tinkamai sureagavo į apmaudų pralaimėjimą pirmosiose rungtynėse. Tai mums padėjo susiburti į vieną kumštį. Todėl antrajame susitikime išsprendėme problemas, kurių turėjome Kaune“, – komentavo „Granito“ treneris V. Grosas.

Jo auklėtiniai pirmąjį Lietuvos vyrų rankinio lygos pusfinalio mačą namuose 24:26 pralaimėjo Klaipėdos „Dragūno“ ekipai, tačiau savaitgalį išvykoje atsirevanšavo 28:26. Reguliariojo sezono nugalėtojai „Granito“ rankininkai jau antrųjų rungtynių pradžioje pasiuntė uostamiesčio ekipą į nokdauną – 8:1. „Dragūnas“ nesudėjo ginklų ir sugebėjo atkurti pusiausvyrą. Paskutinėmis antrojo kėlinio sekundėmis svečiai galėjo išplėšti pergalę, tačiau klaipėdiečius išgelbėjo vartininkas, atrėmęs 7 m baudinį (21:21). Vis dėlto pratęsimo pabaigoje „Granitas“ surengė lemiamą šturmą ir laimėjo 28:26.

Praėjusį kartą Kaune sugebėjome laimėti. Manau, kad sugebėsime tai padaryti ir dar kartą.

Nugalėtojams daugiausia įvarčių – devynis – pelnė Paulius Šarkauskas, po šeis – Deividas Jovaišas ir Manvydas Lazauskas. Klaipėdos komandai po keturis įvarčius įmetė Danylo Hlushakas, Laurynas Simonavičius ir Ignas Savičius,

„Pirmiausia išskirčiau komandos charakterį, kuris lėmė pergalę. Aišku, galėjome laimėti lengviau, nes rungtynių pradžią sužaidėme kone idealiai. Tačiau vėliau nepavyko išvengti klaidų ir kilo intriga, labai įdomi žiūrovams. Dabar laukia trečiosios rungtynės, kurios bus „gyvenk arba mirk“. Jose jau nebėra ko taupytis ar ko slėpti“, – dėstė V.Grosas.

„Praėjusį kartą Kaune sugebėjome laimėti. Manau, kad sugebėsime tai padaryti ir dar kartą“, – ryžto nestokojo „Dragūno“ kapitonas Arvydas Bučius.

Kitoje poroje triumfavę Vilniaus „Šviesos“ rankininkai jau žengė į finalą. Čempionų titulą ginantys vilniečiai ir antrojoje pusfinalio serijos akistatoje išvykoje 29:26 palaužė vicečempionę Alytaus „Varsą“, nors po pirmojo kėlinio dzūkai pirmavo 16:15.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė Tadas Rasakevičius, pelnęs septynis įvarčius. Po šešis įvarčius prie pergalės pridėjo Skirmantas Plėta ir Šarūnas Ugianskis. „Varsos“ ekipai Nedas Buronko, Tadas Stankevičius ir Deividas Eidukonis įmetė po septynis įvarčius.

Tuo tarpu moterų lygoje vakar buvo žaidžiami atsakomieji finalo ir serijos dėl trečiosios vietos susitikimai. Sostinėje Vilniaus „Eglė“ mėgino atsirevanšuoti Kauno „ACME-Žalgiriui“ už pralaimėjimą pirmajame mače (23:27), o pernykštė čempionė Kauno rajono „Cascada-Garliava“ dėl bronzos antrą sykį egzaminavo Vilniaus „Tauro“ jaunimą. Pirmoji serijos iki dviejų pergalių akistata baigėsi triuškinamu (31:18) garliaviečių pranašumu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS