„Rudens taurė“ – erdvė naujiems talentams | KaunoDiena.lt

„RUDENS TAURĖ“ – ERDVĖ NAUJIEMS TALENTAMS

Kaune įvykusiose tradicinėse sportinių šokių varžybose "Rudens taurė" sėkmingiau pasirodė svečiai, iškovoję daugumą pagrindinių trofėjų.

Klubo "Žiburys" vadovų, žinomų trenerių Liudmilos ir Vytauto Bankauskų iniciatyva "Rudens taurė" buvo surengta 23-ią kartą. Varžybose dalyvavo 688 poros – keliomis dešimtimis daugiau nei pernai.

Pagrindiniai renginio akcentai – Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) standartinių (ST) ir Lotynų Amerikos (LA) šokių reitingo turnyrai suaugusiųjų, jaunimo ir jaunių II grupių poroms. Net tris iš šešių pagrindinių prizų iškovojo Rusijos šokėjai.

"Nei standartinių, nei Lotynų Amerikos šokių varžybose nedalyvavo mūsų lyderiai, o svečių duetai buvo aukšto lygio. Vien Lotynų Amerikos šokių suaugusiųjų grupės finale šoko net keturios Rusijos poros, – sakė V.Bankauskas. – Lietuva išsiskiria standartinių šokių meistrais, tai patvirtino Mariaus Ilčiuko ir Olgos Golcovos pergalė, nors jų pagrindiniai konkurentai Latvijos atstovai Ričardas Steinfeldas ir Atilė Žukaitė taip pat pademonstravo solidų meistriškumą."

Šiemet Lietuvos ST šokių čempionate Editos Daniūtės šokių studijos pora M.Ilčiukas ir O.Golcova užėmė penktą vietą.

Tarp WDSF pasaulio reitingo varžybų prizininkų – perspektyvios mūsų šalies šokėjų poros, Lietuvos jaunimo čempionai Gedvinas Meškauskas ir Ugnė Bliujūtė (Kauno "Sūkurys") bei Karolis Burneikis ir Izabelė Šekaitė (Kauno "Tvistas").

Šimtai jaunųjų šokėjų iš Kauno, Vilniaus, Elektrėnų, Klaipėdos, Šiaulių, Kėdainių, Tauragės, Gargždų, Panevėžio, Alytaus, Kretingos, Jonavos, Molėtų, Zarasų dalyvavo vaikų ir jaunučių varžybose.

Specialiai "Rudens taurės" šou programai parengtą kompoziciją "El Calor d'Espana" atliko Baltarusijos sportinių šokių ansamblis "Univers" – šis Minsko valstybinio kūno kultūros universiteto kolektyvas Lietuvoje viešėjo pirmą kartą.

Be to, sportinių šokių mėgėjams teko reta proga pamatyti Kaune šokančius WDSF profesionalų lygos daugkartinius pasaulio ir Europos čempionatų prizininkus, "Sūkurio" klubo atstovus Donatą Vėželį ir Liną Chatkevičiūtę.


Prizininkai

ST šokių WDSF pasaulio reitingo varžybos

Suaugusieji: 1. Marius Ilčiukas ir Olga Golcova (Lietuva, E.Daniūtės studija), 2. Ričardas Steinfeldas ir Atilė Žukaitė (Latvija), 3. Olegas Čženas ir Alina Agejeva (Rusija).

Jaunimas: 1. R.Steinfeldas ir A.Žukaitė, 2. O.Čženas ir A.Agejeva, 3. Gedvinas Meškauskas ir Ugnė Bliujūtė (Lietuva, Kauno "Sūkurys").

Jauniai II: 1. Aleksejus Besonovas ir  Jevgenija Kolmagorova (Rusija), 2. Laurynas Makarovas ir Emilija Čepauskaitė (Lietuva, Vilniaus "Juventos"), 3. Kasparas Arys ir Rugilė Kičiatovaitė (Lietuva, Gargždų "Rolina").

LA šokių WDSF pasaulio reitingo varžybos

Suaugusieji: 1. Fiodoras Polianskis ir Dina Achmetgarejeva (Rusija), 2. Maksimilianas Polosatovas ir Olga Chvesko (Rusija), 3. O.Čženas ir A.Agejeva.

Jaunimas: 1. O.Čženas ir A.Agejeva, 2. Karolis Burneikis ir Izabelė Šekaitė (Lietuva, Kauno "Tvistas"), 3. G.Meškauskas ir U.Bliujūtė.

Jauniai II: 1. Augustinas Trinkus ir Neda Elena Šalugaitė (Lietuva, Vilniaus "Dileksa"), 2. Robertas Veide ir Amanda Rebeca Padar (Estija), 3. Gustas Kirkliauskas ir Žymantė Bernatavičiūtė (Lietuva, Alytaus "Alemana").

GALERIJA

  • „Rudens taurė“ – erdvė naujiems talentams
  • „Rudens taurė“ – erdvė naujiems talentams
Evaldo Šemioto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS