„Sartai 2020“ žiūrovus džiugins ristūnai ne tik iš Lietuvos | KaunoDiena.lt

„SARTAI 2020“ ŽIŪROVUS DŽIUGINS RISTŪNAI NE TIK IŠ LIETUVOS

Respublikinėse ristūnų žirgų lenktynėse „Sartai 2020“, įvyksiančiose vasario 1–ąją, bus surengti aštuoni pagrindiniai bėgimai, kuriuose laukiama ristūnų iš visų trijų Baltijos šalių ir Ukrainos. Vienas iš šių važiavimų – tarptautinis, praneša Žemės ūkio ministerija (ŽŪM).

Visą žirginio sporto žiemos šventę Dusetose vainikuos ristūnų lenktynės dėl „Didžiojo žiemos prizo“, kurį tradiciškai steigia Žemės ūkio ministerija ir kuris atiteks įteiktas eikliausiojo ristūno važnyčiotojui.

Planuojama, jog parodomojoje šventės programoje kartu su kviesliais ir muzikantais dalyvaus ir žemaitukų augintojai. 

Žirgų lenktynės Dusetose, šalia legendomis apipinto Sartų ežero, o anksčiau – ir ant jo ledo, pradėtos rengti dar XVIII amžiuje. Tai vienas seniausių masinių renginių Lietuvoje, kasmet pritraukiantis kelias dešimtis tūkstančių žiūrovų. Kitąmet sukanka 225 metai, kai pirmą kartą žirgų lenktynės ant Sartų ežero ledo paminėtos rašytiniuose šaltiniuose ir 125 metai, kai jos rengiamos oficialiai. Nuo 1933 m. jas kartu su Zarasų rajono savivaldybe organizuoja Žemės ūkio ministerija. Respublikinėmis jos paskelbtos 1955 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS