Savaitgalį Palangoje – net du tarptautiniai paplūdimio teniso turnyrai | KaunoDiena.lt

SAVAITGALĮ PALANGOJE – NET DU TARPTAUTINIAI PAPLŪDIMIO TENISO TURNYRAI

  • 0

Savaitgalį pajūryje, prie pat pat Palangos tilto, virs Lietuvoje greitai populiarėjančio paplūdimio teniso kovos. Palangoje sportininkai jėgas išmėgins iš karto dviejuose Tarptautinės teniso federacijos (ITF) paplūdimio teniso turnyruose - 4-os kategorijos "Palanga Open 2015" ir 3-ios kategorijos "Palangos mero taurė".

Turnyrų dalyviai, tarp kurių bus ir į pirmą paplūdimio teniso šimtuką patenkančių žaidėjų, Palangos paplūdimio sporto arenoje varžysis ir dėl turnyro rėmėjų įsteigto 2000 eurų prizų fondo.

"Nuo 2011 metų Lietuvoje žaidžiamas paplūdimio tenisas greitai užkariavo šios sporto šakos entuziastų širdis. Labai džiaugiuosi, jog šis, vis dar kiek netradicinis žaidimas populiarėja, o jo lygis mūsų šalyje kyla. Tą įrodo ne tik Lietuvos ir užsienio sportininkų įsitraukimas, bet ir tai, kad pirmą kartą Lietuvoje rengiame trečios kategorijos turnyrą, kuriam jau būtinas prizų fondas", - teigia varžybų organizatorius Arūnas Grigalauskas.

Varžybose Palangoje dalyvaus sportininkai iš dešimties valstybių. Tarp jų bus aukštus pasaulio reitingus paplūdimio tenise turintys žaidėjai - 41-oji planetos raketė estė Anelle Luik iš Estijos bei 60-ą vietą tarp pajėgiausių pasaulio vyrų užimantis brazilas Gimpelas Luizas.

Varžybose kovos ir stipriausi Lietuvos paplūdimio teniso žaidėjai Evelina Abaravičiūtė, Gabrielė Sinskaitė, broliai Skirmantas ir Eligijus Mačinskai bei Luidži Pakula.

Šis savaitgalis jiems bus puikus apšilimas prieš pasaulio paplūdimio teniso komandinį čempionatą, liepos pabaigoje vyksiantį Maskvoje.

Paplūdimio teniso varžybos Palangoje vyks liepos 10-12 dienomis Paplūdimio sporto arenoje. Susitikimų pradžia 10 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS