Sėkmė: rankinio taurę išplėšė Garliavos komanda | KaunoDiena.lt

SĖKMĖ: RANKINIO TAURĘ IŠPLĖŠĖ GARLIAVOS KOMANDA

  • 0

Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės varžybose antrus metus iš eilės triumfavo Kauno rajono "Cascada-HC Garliava SM" merginos, finale po dramatiškos kovos 23:22 (11:11) palaužusios Kauno "ACME-Žalgirio" pasipriešinimą.

Pirmajame rungtynių kėlinyje nė vienai iš komandų nebuvo pavykę susikurti apčiuopiamos persvaros, tad po nerezultatyvių 30 min. rezultatas buvo lygus – 11:11.

Po pertraukos garliavietes stipriai į priekį traukė tiesiog nuostabiai žaidusi ekipos vartininkė Skirmantė Gečaitė. Dėl gero jos žaidimo titulą gynusi Kauno rajono komanda susikūrė 4 įvarčių pranašumą – 16:12. Vis dėlto žalgirietės po sunkios kėlinio pradžios nepalūžo ir gana greitai priartėjo, o vėliau ir išlygino rezultatą – 19:19. Po tikslių Audingos Kniubaitės metimų "ACME-Žalgiris" netgi išsiveržė į priekį (21:20, 22:21). Tačiau tuomet rezultatą lygino Kamilė Bušaitė. Paskutinioji žalgiriečių ataka baigėsi netiksliu metimu ir Garliavos rankininkės savo atsakymui turėjo dar beveik pusę minutės. Paskutinėmis mačo sekundėmis kamuolys atsidūrė K.Bušaitės rankose ir ji tiksliu šūviu išplėšė pergalę savo komandai – 23:22.

Būtent pergalingo įvarčio autorė buvo išrinkta geriausia viso finalo ketverto žaidėja. Pusfinalyje K.Bušaitė buvo pelniusi 13 įvarčių, o finale pridėjo 5 tikslius metimus.

"Puikios emocijos, nors rungtynės buvo labai sunkios, tačiau svarbiausia, kad laimėjome. Nuo praėjusiais metais iškovotos taurės pas mus niekas per daug nepasikeitė. Sudėtis likusi ta pati, tad norime siekti ir kitų trofėjų, laimėti šalies čempionato auksą", – sakė finalo herojė.

Garliavos rankininkės LRF taurės laimėtojomis tapo antrus metus iš eilės. Praėjusį sezoną, prieš sustabdant LMRL pirmenybes, šalies pirmenybėse jos žengė antroje vietoje. Šiuo metu moterų čempionate "Cascada-HC Garliava SM" nėra suklupusi nė karto ir užtikrintai pirmauja.

Rezultatyviausia nugalėtojų gretose finalo mače buvo Emilė Aglinskaitė, pelniusi 6 įvarčius. K.Bušaitė pridėjo 5 tikslius metimus, Karolina Sparnauskaitė ir Evelina Dževerakaitė pasižymėjo po 4 kartus, Inesa Verbovik – 2, Gabija Kleizda ir Mantė Voskresenskaja – po 1.

"ACME-Žalgiriui" 8 įvarčius įmetė A.Kniubaitė, Grėta Burkaitė ir Neringa Gudaitytė pridėjo po 4, Viltė Lubytė ir Austėja Narauskaitė – po 2, Deimantė Baranauskaitė, Karolina Čekuolytė – po 1.

Jau kitą savaitgalį Garliavoje rinksis ir vyrų komandos. Jos turėjo dėl taurės kautis tuo pat metu su moterimis, tačiau dėl užfiksuotų koronaviruso atvėjų jų finalinis ketvertas buvo nukeltas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS