Senuoju Dakaro keliu – dėl labdaros | KaunoDiena.lt

SENUOJU DAKARO KELIU – DĖL LABDAROS

  • 0

Ar baigus automobilių sporto karjerą dingsta adrenalinas ir domėjimasis automobiliais? Tikrai ne. Tai patvirtina "RZGroup.lt Tour Africa" ekipažas, sudarytas iš buvusių ir esamų lenktynių profesionalų, kuris kitais metais leisis į didžiausias labdaros lenktynes pasaulyje "Budapest-Bamako Rally".

"4x4 Tour" grupėje lietuviai per septyniolika dienų patikrins, kaip tinkamai jie paruošė 1992-ųjų "Nissan Patrol" įveikti buvusią Dakaro trasą, kuri tęsis daugiau nei 8 tūkst. km. Kaip teigia lenktynių organizatoriai, tai paskutinis tikras nuotykis pasaulyje. Jei esate automobilių sporto gerbėjas, nesutikti neįmanoma. Kai dėl pavojų Afrikoje dingo profesionalūs Dakaro lenktynininkai, čia patraukė adrenalino ištroškę automobilių fanatikai. Kasmet jie leidžiasi į ilgą ir alinančią kelionę tam, kad patirtų, ką reikia atlaikyti, norint įveikti Afrikos karštį, drėgmę ir kitus čia laukiančius pavojus. Kiekvienais metais beveik pusė dalyvių nesugeba įveikti trasos ar ją įveikti laiku. Praėjusiais metais lenktynės buvo pažymėtos ir gyvybes nusinešusia avarija.

Tačiau tai neatbaidė "RZGroup.lt Tour Africa" ekipažo, kuris yra sudarytas iš buvusių Lietuvos automobilių sporto meistrų Viliaus Rožuko ir Dariaus Vilimo, karjerą tęsiančio Igorio Ivanovo ir apie automobilius puikiai išmanančio Arūno Meškinio. Afrikos iššūkiams atlaikyti vyrai pasikinkė 1992-ųjų "Nissan Patrol", kurį kruopščiai ruošia šioms lenktynėms.

"Esame iš lenktynių pasaulio ir apie Dakarą girdėjome be galo daug. Atsiradusi proga ir organizatorių pažadas, kad 2020-ųjų "Budapest-Bamako Rally" bus sudėtingiausias lenktynių istorijoje, lėmė, kad Dariaus "tarp kitko" idėja važiuoti šiose lenktynėse greitai tapo rimtu sprendimu, kurio kulminacijos laukiame su milžinišku nekantrumu", – teigė V.Rožukas, kuris, būdamas 16 metų, tapo jauniausiu Lietuvos istorijoje automobilių sporto meistru.

Kitas svarbus aspektas – "Budapest-Bamako Rally" yra didžiausios pasaulyje labdaros lenktynės. Dėka organizatorių ir dalyvių yra stipriai prisidedama prie Afrikos žmonių gerovės.

"Nesame abejingi Afrikos žmonių patiriamoms problemoms, tad reali galimybė padėti ir pabendrauti su šiais žmonėmis tapo didele papildoma motyvacija", – teigia Vilius.

"Budapest-Bamako Rally" vyks sausio 30 – vasario 16 d. ir pritrauks visų, kuriems Dakaras ir lenktynės įaugę į kraują, dėmesį. Šiuo metu vyksta komandos automobilio paruošiamieji darbai, o vėliau automobilį bus galima išvysti ir pabendrauti su komandos atstovais įvairiose parodose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS