Šokių varžybose – masiškumo rekordas | KaunoDiena.lt

ŠOKIŲ VARŽYBOSE – MASIŠKUMO REKORDAS

Kaune įvykusiose 19-osiose tarptautinėse sportinių šokių varžybose "Rudens taurė" buvo pagerintas neoficialus masiškumo rekordas.
Pasak vieno šių varžybų organizatorių, Kauno sportinių šokių klubo "Žiburys" vadovo, tarptautinės kategorijos teisėjo Vytauto Bankausko, dėl "Rudens taurės" trofėjų vaikų, jaunučių, jaunių, jaunimo ir suaugusiųjų grupėse kovojo 712 porų iš daugiau nei dešimties šalių. Nepatvirtintais duomenimis, tiek dalyvių iki šiol nebuvo surinkęs nė vienas mūsų šalyje rengiamas sportinių šokių konkursas.

Pagrindiniai prizai liko Lietuvoje: pasaulio reitingo standartinių šokių varžybas laimėjo vilniečiai Dominykas Granskas ir Kotryna Petrošiūtė (klubas "Dileksa"), o Lotynų Amerikos šokių – Kauno studijai "Dance Innovation Team" atstovaujantys Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentai Dmitrijus Buninas ir Polina Mamykina.

Jaunimo grupėje standartinių šokių programą geriausiai atliko Vilius Jakas ir Gabrielė Siriūnaitė (Kauno "Sūkurys"–Garždų "Rolina"), o Lotynų Amerikos šokių varžybose sėkmė lydėjo Aleksejų Smolianinovą ir Ooną Oinas iš Suomijos.

Vaikų E4 grupėje pirmąją vietą iškovojo kauniečiai Jonas Kriūnas ir Izabelė Čepurnaitė (klubas "Duetas"), jaunučių II E4 – Aridas Černeckis ir Ugnė Bitinaitytė ("Sūkurys"), jaunių I E4 – Rytis Balandis ir Aurelija Čekavičiūtė ("Duetas"), jaunių I grupės standartinių šokių finalą laimėjo Karolis Burneikis ir Izabelė Šekaitė (Kauno "Tvistas"), o jaunimo B grupės – kitas šio klubo duetas Vygantas Jermalavičius ir Laura Grauželytė.

GALERIJA

  • „Rudens taurės“ organizatoriai sulaukė ir jaunųjų šokėjų antplūdžio.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS