Sunkiaatletis A. Didžbalis – pasaulio vicečempionas! | KaunoDiena.lt

SUNKIAATLETIS A. DIDŽBALIS – PASAULIO VICEČEMPIONAS!

  • 3

Anaheime (JAV) vykstančiame pasaulio sunkiosios atletikos čempionate sekmadienį sidabro medalį iškovojo lietuvis Aurimas Didžbalis.

Tai - geriausias Lietuvos sunkiaatlečių pasirodymas pasaulio pirmenybių istorijoje.

26-erių metų olimpinis prizininkas Lietuvos sportininkas dvikovėje surinko 388 kg.

Rovimo rungtyje A. Didžbalis du kartus nesėkmingai bandė išrauti 172 kg sveriančią štangą, bet trečiuoju mėginimu rizikavo padidinti svorį iki 176 kg ir sėkmingai jį įveikė. Tai jam leido rungtyje užimti trečiąją vietą bei pelnyti mažąjį bronzos medalį.

Stūmimo rungtyje A. Didžbalio rezultatas - 212 kg. Pirmuoju bandymu jis išstūmė 208 kg, vėliau nesėkmingai bandė išstumti 212 kg, bet trečiuoju bandymu šis svoris lietuviui pakluso. Stūmimo rungtyje mūsiškiui atiteko ketvirta vieta.

Aukso medalį iškovojo olimpinis čempionas iranietis Sohrabis Moradis. Jis surinko net 417 kg (rovimas - 184 kg, stūmimas - 233 kg). Bronza atiteko kitam iraniečiui Sejedajebui Musavijarahiui (Seyedayoob Mousavijarahi, 385 kg - rovimas 171 kg/stūmimas 214 kg).

Po rovimo rungties antroje pozicijoje buvęs uzbekas Farchodbekas Sobirovas (183 kg) stūmimo rungtyje taip ir neatliko nei vieno sėkmingo bandymo

Šiame pasaulio čempionate dėl dopingo skandalų nedalyvauja Rusijos, Kinijos, Kazachstano, Armėnijos, Azerbaidžano, Ukrainos, Baltarusijos, Turkijos ir Moldovos sportininkai.

Praėjusių metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse bronzos medalį iškovojęs A. Didžbalis pasaulio čempionato prizininku tapo antrąjį kartą. 2014 metais jis iškovojo bronzą. A. Didžbalis yra 2015 metų Europos čempionas, o šių metų Europos pirmenybėse pelnė bronzos apdovanojimą.

Prezidentės sveikinimas

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Aurimą Didžbalį Jungtinėse Amerikos Valstijose vykusiame pasaulio sunkiosios atletikos čempionate iškovojus sidabro medalį.

Pasak Prezidentės, tapęs vicečempionu A. Didžbalis iškovojo Lietuvai garbę būti tarp stipriausių pasaulio šalių. Tai, pasak šalies vadovės, mūsų valstybę garsinanti ryžto, atkaklumo, ilgo ir nuoseklaus darbo pergalė.

Dėkodama už šį istorinį medalį Prezidentė palinkėjo, kad kiekvienas sportininko laimėjimas džiugintų ir pranoktų visus lūkesčius, o aukštai kylanti trispalvė suteiktų naujų jėgų siekti drąsiausių tikslų.

GALERIJA

  • Sunkiaatletis A. Didžbalis – pasaulio vicečempionas!
  • Sunkiaatletis A. Didžbalis – pasaulio vicečempionas!
  • Sunkiaatletis A. Didžbalis – pasaulio vicečempionas!
  • Sunkiaatletis A. Didžbalis – pasaulio vicečempionas!
ELTA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ig

Tai pas mus juk klaunus svarbu rodyti koki panevezio lietk su pieno zveigzes , kaimo komandas kaip losia , svarbu krepsis , o ne normalias sporto sakas .

lietuve

taip ir toliau. Šaunuolis ir jis ir jo treneris. Sveikinimai. LRT ( televizija) matyt neįdomu Lietuvių pasiekimai, ar ši sporto šaka... tyla rytinėse žiniose...

Lietuvis

sveikinimai !!! šaunuolis !!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS