Šveicarijos teniso legenda R. Federeris: nematau priežasčių sustoti | KaunoDiena.lt

ŠVEICARIJOS TENISO LEGENDA R. FEDERERIS: NEMATAU PRIEŽASČIŲ SUSTOTI

Nenuilstanti Šveicarijos teniso legenda Rogeris Federeris negalvoja apie karjeros pabaigą. Pasiruošęs, sveikas ir tenisą taip pat kaip anksčiau mylintis 38-erių metų veteranas Buenos Airėse (Argentina) prisipažino, kad nori tęsti karjerą kuo ilgiau, rašo essentiallysports.com.

„Jei sąžiningai, nežinau atsakymo dėl karjeros pabaigos. Šiuo metu jaučiuosi puikiai ir mėgaujuosi savo gyvenimo keliu. Man patinka žaisti su Alexanderiu Zverevu ir kitais žaidėjais turuose bei nematau priežasčių sustoti“, – sakė R. Federeris.

Net 20 „Didžiojo kirčio“ turnyrų laimėjęs R. Federeris nerodo jokių ženklų, kad būtų laikas išeiti į pensiją. Jo kūnas dar yra puikiai paruoštas, o judėjimas korte priverčia žmones suabejoti jo tikru amžiumi. Nepaisant amžiaus, šveicaras žaidžia tokiu pat stiliumi ir sėkmingai varžosi aukščiausiame lygyje.

„Žinoma, su amžiumi viskas pasidaro šiek tiek sunkiau, tačiau su patirtimi galima labiau mėgautis akimirkomis. Taigi, nežinau, kaip visa tai baigsis. Tikiuosi, kad tai bus šiek tiek emocionalu ir gražu. Norėčiau, kad tas procesas nebūtų sudėtingas“, – svarstė R. Federeris.

Teniso kritikai apie galimą R. Federerio karjeros pabaigą pirmą kartą užsiminė 2009 metais, kai šveicaro 41 iš eilės laimėto „US Open“ turnyro mačo seriją nutraukė tuomet 20-metis argentinietis Juanas Martinas del Potro. Atsiribojęs nuo pašalinių nuomonės, šveicaras ėmė toliau skinti „Grand Slam“ ir ATP titulus bei tapo vienu sėkmingiausiu sportininkų pasaulyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS