Varžybose užsienyje hidžabo nedėvėjusi iranietė namuose buvo sutikta kaip didvyrė | KaunoDiena.lt

VARŽYBOSE UŽSIENYJE HIDŽABO NEDĖVĖJUSI IRANIETĖ NAMUOSE BUVO SUTIKTA KAIP DIDVYRĖ

Iranietė alpinistė, sukėlusi sensaciją, kai užsienyje vykusiame renginyje varžėsi be hidžabo, trečiadienį sugrįžusi į Teheraną buvo sutikta kaip didvyrė – susirinkusieji oro uoste audringai plojo jos poelgiui.

Irane vis dar tebevykstant moterų vadovaujamiems protestams dėl Mahsos Amini mirties, įvykusios prieš mėnesį, Elnaza Rekabi po varžybų Pietų Korėjoje parskrido į Teherano oro uostą.

Savo „Instagram“ įraše bei komentaruose, duotuose oro uoste, sportininkė atsiprašė už tai, kas nutiko, ir tvirtino, kad jos hidžabas, kurį privalo dėvėti visos Irano moterys, įskaitant sporto atstoves, netyčia nuslydo.

Tačiau aktyvistai mano, kad merginos atsiprašymas nebuvo nuoširdus – įtariama, kad jį išprovokavo Irano valdžios, tikėtina, įsiutusios dėl jos veiksmų, spaudimas.

„Elnaza yra didvyrė“, – skandavo dešimtys žmonių, susirinkusių prie Imamo Khomeini (Chomeinio) tarptautinio oro uosto terminalo. Susirinkusieji plojo rankomis ir mobiliaisiais telefonais mėgino užfiksuoti akimirką.

Mikroautobusui ir kitam automobiliui – viename kurių, jų nuomone, sėdėjo alpinistė – išvažiavus iš oro uosto, žmonės ir toliau skandavo bei plojo.

Neaišku, kur E. Rekabi išvežė.

Kai kurios sutikime dalyvavusios moterys pačios nedėvėjo hidžabo.

„Didvyrės, profesionalios alpinistės Elnazos Rekabi, pasitikimas – įskaitant moteris be priverstinės skaros – prie Teherano oro uosto. Susirūpinimas dėl jos saugumo išlieka“, – paskelbė Niujorke įsikūręs Irano žmogaus teisių centras (CHRI).

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tik

niekas apie nieko o kokia sporto rusi atstovavo ???===

Neber kantrybes

Kada irano barzdotos kiaules bus baudziamos uz kremliaus zudiku selpima karine technika, kuria zudomi Ukrainos vaikai ir moterys?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS