Visi vertingiausi badmintono čempionato medaliai liko Klaipėdoje | KaunoDiena.lt

VISI VERTINGIAUSI BADMINTONO ČEMPIONATO MEDALIAI LIKO KLAIPĖDOJE

Visi penki Lietuvos jaunučių iki 15 metų badmintono čempionato, vykusio uostamiestyje, aukso medaliai nebuvo išvežti iš varžybų vietos – visus juos laimėjo Antano ir Donato Narvilų ugdomi klaipėdiečiai.

Jaunieji Klaipėdos plunksnuotojo kamuoliuko entuziastai, kas yra stipriausi šalyje, savo bendraamžiams akivaizdžiai parodė vaikinų vienetų pirmenybėse. Ant prizininkų pakylos buvo vien šeimininkai – Laurynas Borusas, Jonas Petkus ir Danielius Beržanskis.

Čempionu tapęs L.Borusas, pirmosiuose etapuose skynęs labai lengvas pergales, pajėgesnio varžovo – kretingiškio Tomo Petrošiaus sulaukė ketvirtfinalyje. Uostamiesčio žaidėjas pranoko varžovą 21:13, 22:20. Pusfinalyje L.Borusas po nuožmios kovos sugebėjo palaužti komandos draugą, pernai čempiono vardą laimėjusį, o šįmet jo neapgynusį D.Beržanskį – 21:18, 21:19.

Kiek lengviau į finalą pateko J.Petkus. Pusfinalyje klaipėdietis 21:12, 21:16 pranoko bendraamžį iš Kelmės Ardį Valantiejų.

Finale susirėmė vienas kito verti varžovai. Po trijų setų (21:11, 12:21, 21:19) pergalę šventė L.Borusas. Varžybose dėl bronzos žetono D.Beržanskis lyg treniruotėje 21:5, 21:17 įveikė A.Valantiejų.

Kad auksas liks Klaipėdoje, dar prieš finalą buvo žinoma mišrių dvejetų grupėje. Abipus tinklo raketes sukryžiavo vien klaipėdiečiai – L.Borusas ir Patricija Levinskaitė bei J.Petkus ir Gabija Mockutė. Pastaroji pora, visus savo susitikimus laimėjusi akivaizdžia persvara, ir finale neleido varžovams kelti vėjų – 21:12, 21:12.

Bronzą iškovojo kretingiškio Manto Užandenio ir vilnietės Ugnės Pūkaitės duetas.

Analogiška situacija susiklostė ir vaikinų dvejetų čempionate. Dėl aukso susirėmė kartu per treniruotes prakaitą liejantys ir lengvai į finalą patekę badmintonininkai. Lemiamoje dvikovoje D.Beržanskis ir L.Borusas po pusvalandį trukusio mūšio įveikė J.Petkų ir T.Petrošių 21:19, 21:15.

Treti buvo Kretingos atstovai – Šarūnas Stumbra ir M.Užandenis.

Merginų vienetų varžybose rimtesnio pasipriešinimo nesulaukė absoliučiai geriausia čempionato badmintonininkė G.Mockutė. Finale klaipėdietė nesunkiai 21:13, 21:9 nugalėjo kaunietę Liviją Tubytę.

Bronzos medaliu džiaugėsi sostinės badmintonininkė Ona Jurkevičiūtė.

Nepalyginti daugiau emocijų ir atkaklių kovų buvo merginų dvejetų turnyre. Uostamiesčio atstovių P.Levinskaitės ir G.Mockutės bei vilniečių O.Jurkevičiūtės ir U.Pūkaitės lemiamas susitikimas tapo pirmenybių puošmena. Klaipėdietės triumfavo 21:18, 26:24.

Ant trečiojo prizininkų pakylos laiptelio kopė duetas iš Vilniaus – Dominyka Sitavičiūtė ir Kornelija Urbonavičiūtė.

Klaipėdos komandos treneris A.Narvilas neslėpė džiaugsmo rezultatais: „Pajūryje auga daug talentingų žaidėjų. Tai akivaizdžiai matėsi šiose pirmenybėse“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS