Nukraujavę Prienų krepšininkai nepasipriešino „Žalgiriui“ | KaunoDiena.lt

NUKRAUJAVĘ PRIENŲ KREPŠININKAI NEPASIPRIEŠINO „ŽALGIRIUI“

Vos aštuoniese Kauno „Žalgirio“ egzaminą laikę Prienų „CBet“ krepšininkai sugebėjo laimėti antrąjį kėlinį, bet neįstengė primesti lygiavertės kovos Lietuvos čempionams. Žalgiriečiai svečiuose 96:72 įsirašė ketvirtąją iš eilės pergalių Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe“-LKL).

Neįprastai tuščioje Prienų arenoje trūko ne tik vietos aistruolių palaikymo, bet ir pačių žaidėjų. Aštuoniese rungtyniavusių prieniškių gretos dar labiau išretėjo įžaidėjui viename trečiojo kėlinio epizodų Marquisui Wrightui patyrus traumą. Nepaisant to, šeimininkai stengėsi kaip įmanydami. Vis dėlto „Žalgirio“ meistriškumas pasireiškė jau nuo pirmųjų minučių. Pirmajame kėlinyje kauniečiai iškart spurtavo ir jį laimėjo triuškinamai 28:9. Antrajame ketvirtyje „Cbet“ jaunimas parodė charakterį ir užmezgė kovą (22:18). Vis dėl to po ilgosios pertraukos svečiai jaunuosius varžovus užpylė tritaškiais ir nesunkiai laimėjo. Tiesa, „Žalgirio“ snaiperiui Artūrui Milakniui sekmadienis buvo juoda diena – jis prametė visus 6 tritaškius ir surinko -7 naudingumo balus.

Žalgiriečių gretose labiausiai išsiskyrė Lukas Lekavičius. Gynėjas per 20 minučių pelnė 22 taškus. Kaip tampa įprasta šį sezoną, jo taiklumas buvo artimas idealiam (7/8 dvitaškių, 2/2 tritaškių, 2/2 baudos metimų). L.Lekavičius surinko 28 naudingumo balus. Martinas Gebenas pridūrė 12 taškų, Steve'as Vasturia 11, Marius Grigonis 10.

Prienų „Cbet“ gretose vėl žibėjo ekipos lyderis Regimantas Miniotas, suvertęs 20 taškų, Dominykas Domarkas pridūrė 12, Tomas Digbeu 10.

Po mačo „Žalgirio“ vairnininkas Martinas Schilleris džiaugėsi ne tiek rezultatu, kiek tuo, kad pavyko suteikti nemažai žaidimo laiko jaunesniems krepšininkams.

„Esame patenkinti pergale ir tuo, kaip pavyko padalinti minutes tarp visų žaidėjų. Varžovai žaidė kietai. Jiems nėra lengva, kadangi buvo praradę svarbų žaidėją Mindaugą Sušinską. Jie gerai bėgo ir surengė spurtą, artėjo. Manau, kad jie pasirodė gerai.

Svarbu ne tik rezultatas, o kas vyksta tų minučių metu, stengiantis analizuoti atakas ir būti geresniais. Mes žiūrėsime įrašą, stengsimės kažką išmokyti. Mums buvo svarbu, kad Marekas (Blaževičius) gavo daugiau minučių, taip pat ir Karolis (Lukošiūnas), nes vertiname šių jaunų žaidėjų progresą. Jiems reikia suteikti laiko“, - teigė vairininkas.

Tuo tarpu Mantas Šernius pažymėjo jautęs, jog žalgiriečiai norėjo reabilituotis po šios saviatės apmaudaus pralaimėjimo Eurolygoje Madrido „Real“ ekipai.

„Tikrai nenorėjome būti „Žalgirio vaistas po pralaimėjimo prieš Madrido „Real“. Taip dažnai būna po tokių rungtynių, komanda „užsiveda“ – tai jautėme ir jie mus agresyviai griebė. Džiaugiuosi už tokias rungtynes, kad mus taip gerbė, nes jaunimui buvo Eurolygos komandos krikštas. Tas jautėsi, kamuolys krito lygioje vietoje. Bet kai pirminis jaudulys praėjo, komanda ėmė žaisti krepšinį“, – sakė Prienų ekipos vairininkas.

"Žalgiris" su 6 pergalėmis ir 1 nesėkme toliau pirmauja LKL čempionate, prieniškiai su 4 pergalėmis ir 5 pralaimėjimas lieka 7-ti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS