Be K. Maksvyčio likęs „Neptūnas“ vos nesudužo Prienuose | KaunoDiena.lt

BE K. MAKSVYČIO LIKĘS „NEPTŪNAS“ VOS NESUDUŽO PRIENUOSE

  • 3

Labai sunkią ir svarbią pergalę penktadienio vakarą iškovojo LKL pirmenybėse antrą vietą užimantis Klaipėdos „Neptūnas“ (27-7), svečiuose 75:68 (23:21, 14:7, 17:21, 21:19) pranokęs septintoje pozicijoje esantį Prienų „Skycop“ (13-21).

Kuomet antrajame kėlinyje „Skycop“ puolimas stipriai strigo, tuo pasinaudojęs „Neptūnas“ įgavo dviženklę persvarą – 37:25. Vis tik po ilgosios pertraukos šeimininkai spurtavo: po kelių tolimų metimų ir Žygimanto Janavičiaus lyderystės „Skycop“ jau buvo persvėrusi rezultatą – 38:37.

Deividas Gailius tritaškiais gaivino „Neptūną“, tačiau netrukus klaipėdiečiai liko be vyriausiojo trenerio. Kazys Maksvytis iki trečiojo kėlinio pabaigos likus 3 minutėms buvo išvarytas iš aikštės, už emocijas gavęs dvi iš eilės technines pražangas.

Nors į paskutinį ketvirtį „Neptūnas“ keliavo pirmaudamas, o netrukus persvarą vėl išaugino iki dešimties taškų (61:51), „Skycop“ paruošė tritaškių ataką: juos pataikė Arnas Labuckas ir Gintaras Leonavičius. Pastarasis antruoju savo metimu kėlinyje jau išvedė į priekį šeimininkus – 63:61.

Vis tik kuomet jo metimai ėmė skrieti pro šalį, „Neptūnas“ kilo ir išnaudojęs baudų metimus bei Lorenzo Williamso tritaškį jau pirmavo 70:65. Liko 77 sek., o likusią intrigą naikino svečių išnaudoti lengvi taškai po varžovų pražangų, tarp kurių atsidūrė dvi techninės, skirtos Darjušui Lavrinovičiui. Jis taip pat mačą baigė likus 52 sek. iki jo pabaigos.

Abiem ekipoms dar lieka po du mačus reguliariajame „Betsafe–LKL“ sezone. Antroje pozicijoje esantis „Neptūnas“ susitiks su „Šiauliais“ ir Kauno „Žalgiriu“, o septintoje vietoje liekantis „Skycop“ kovos su Vilniaus „Rytu“ ir Panevėžio „Lietkabeliu“.

„Skycop“: Žygimantas Janavičius 20, Darjušas Lavrinovičius 16, Arnas Labuckas 9.

„Neptūnas“: Tomas Delininkaitis 16, Laimonas Kisielius ir Lorenzo Williamsas po 10.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jonas

Neskanu, Lkl kvepia lažybų įtaką. Varžybos po varžybų-kosmosas. Pinigai valdo.

Panevezietis

O pas mus teisėjavo vyr. Žalgirio treneris, pats savęs ne išvarė, teisėjai priimtus sprendimus derino su vyr. Žalgirio reksniu, gaila gerų varžybų, sėkmės Lietkabeli ui.

123

tarybine klaipeda kas vos nesuduzo? jus patys ped.... kai suduze

SUSIJUSIOS NAUJIENOS