Kauno „Žalgirio“ iššūkiai: Belgrade baiminamasi ne vien tuščių tribūnų | KaunoDiena.lt

KAUNO „ŽALGIRIO“ IŠŠŪKIAI: BELGRADE BAIMINAMASI NE VIEN TUŠČIŲ TRIBŪNŲ

Ką dėti – sezono tašką ar kablelį, bus sprendžiama šiandien Aleksandro Nikoličiaus arenoje. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Belgrade privalo įveikti Tel Avivo „Maccabi“, antraip ne tik šie, bet ir kiti konkurentai kauniečiams taps praktiškai nepavejami.

Trimis pergalėmis nuo Izraelio ekipos atsiliekantys žalgiriečiai vejasi Eurolygos įkrintamųjų varžybų traukinį. Lietuvos čempionų taikiklyje – ne tik „Maccabi“, bet pirmiausia „Valencia“ ir Belgrado „Partizan“.

„Žalgirio“ aritmetika gana aiški – iš likusių septynerių rungtynių pageidautina laimėti bent šešerias, o svarbiausia – įveikti tiesioginius konkurentus lenktynėse dėl dešimtos vietos.

Po praeitą savaitę skaudaus niukso 76:95 namuose nuo Pirėjo „Olympiakos“ kauniečių situacija tapo nepavydėtina. Dabar jau gali nepakakti vien pergalės prieš „Maccabi“, nes gali tekti skaičiuoti ir papildomus tarpusavio rodiklius. Tel Avivo komanda pirmame rate iš Kauno išsivežė 8 taškų pranašumą, tad būtų idealu Belgrade atsirevanšuoti bent 9 taškų skirtumu.

„Žalgirio“ vairininkas Andrea Trinchieri pripažino: prieš vieną lemiamų sezono akistatų jo auklėtiniai nėra optimalios formos. Po pralaimėjimo „Olympiakos“ jie nežaidė LKL čempionate, tad kiek iškrito iš varžybų ritmo.

„Mūsų rungtynės prieš „Olympiakos“ buvo prastesnės nei vidutinės. Sužaidėme silpnai dėl daugybės priežasčių, bet žaidėjams visada sakau, kad negali būti pasiteisinimų. Nežaidėme LKL sekmadienį. Tai atrodė patogu, bet dabar matau, kad mums reikėjo rungtynių, jog sugrįžtume į ritmą. „Maccabi“ nuostabiai sužaidė Berlyne, laimėjo beveik 40 taškų“, – vardijo italas.

Tai labai pavojinga komanda. Ji nėra tarp pagrindinių kandidatų į trofėjų, bet turi talento, atletiškumo ir du iš kelių geriausių gynėjų Europoje.

– „Maccabi“ Belgrade žais be savo sirgalių. Ar yra ypatingų momentų ruošiantis rungtynėms be žiūrovų?

– Tai blogas dalykas, labai to nemėgstu. Jie yra prie to pripratę, o mes – ne. Tai dar vienas dalykas, kuris komplikuoja mums šį vizitą. Prisimename koronaviruso laikus, kai buvo visiška sumaištis. Viena vertus, žaisti be gerbėjų – nesąmonė, bet koronavirusas, karas, terorizmas... Reikia greitai prisitaikyti prie situacijos.

– Kaip laisvas savaitgalis pakoregavo žalgiriečių pasirengimą svarbiam Eurolygos mačui?

– Po rungtynių su „Olympiakos“ mes kaip šunys laižėmės savo žaizdas. Turime daug randų, bet gauti nuo „Olympiakos“ – šviežiausi. Rungtynės su „Maccabi“ turės padėti mums pamiršti tą randą. Mes kritome ir turime atsitiesti. Man patinka posakis, kad gyvenimas yra kelionė nuo vienos nesėkmės iki kitos neprarandant entuziazmo. Entuziazmo išlaikymas tarp nesėkmių ir suteikia esminį skirtumą.

– Be žiūrovų, „Maccabi“ rungtynėse Belgrade kaip niekad garsiai girdimas jūsų buvęs auklėtinis Miuncheno „Bayern“ klube Wade’as Baldwinas. Kaip su tokiu talentingu, bet lengvai užsiplieskančiu žaidėju reikia dirbti?

– Wade’as yra vienas geriausių Eurolygos žaidėjų. Jo įgūdžių rinkinys yra vienas artimiausių NBA. Gal jis ir buvo lengvai užsiplieskiantis, bet dabar matau subrendusį žmogų. Su juo nelengva, bet nežinau talentingų žmonių, su kuriais būtų paprasta. Miunchene su juo patyrėme neįtikėtinus metus, kurie mane visiškai išsekino. Kad ir kiek man tai kainavo emociškai – buvo verta. Galimybė stebėti atsiskleidžiant tokią asmenybę, matyti jo stiprybes ir silpnybes – neįkainojama. Jis man davė labai daug.

– Kokią vietą Eurolygoje po sezono numatote „Maccabi“?

– Tai labai pavojinga komanda. Ji nėra tarp pagrindinių kandidatų į trofėjų, bet turi talento, atletiškumo ir du iš kelių geriausių gynėjų Europoje – Wade’ą Baldwiną ir Lorenzo Browną. Bet kurioje komandoje jie žaistų starto penkete ir būtų tarp lyderių. Be to, „Maccabi“ gretose – atletiški aukštaūgiai, puikiai atliekantys savo darbą. Bonzie Colsonas renka taškus ir randa savo nišą šalia gynėjų, kurie daug laiko praleidžia su kamuoliu. Nenustebsiu, jei jie gegužę žais finalo ketverte.


Turnyro lentelė

1. „Real“  22  5  +214

2. „Barcelona“  18  9  +107

3. „Panathinaikos“  17  10  +121

4. „Monaco“  17  10  +73

5. „Virtus“  17  10  –5

6. „Olympiakos“  16  11  +95

7. „Fenerbahce“  16  11  +49

8. „Baskonia“  14  13  –15

9. „Maccabi“  14  13  –22

10. „Valencia“  13  14  0

11. „Partizan“  13  14  –11

12. „Bayern“  12  15  –67

13. „Emporio Armani“  11  16  +13

14. „Žalgiris“  11  16  –27

15. „Anadolu Efes“  11  16  –85

16. „Crvena zvezda“  10  17  +23

17. ASVEL  6  21  –198

18. ALBA  5  22  –265

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS