A. Butkevičius: matome savo klaidas ir stengiamės jas kuo skubiau taisyti | KaunoDiena.lt

A. BUTKEVIČIUS: MATOME SAVO KLAIDAS IR STENGIAMĖS JAS KUO SKUBIAU TAISYTI

  • 0

Vilniaus „Rytas“ penkių susitikimų išvykose maratoną pradėjo dviem kluptelėjimais. Iš pradžių Europos taurės varžybose nusileista Belgrado „Partizan NIS“ komandai, o savaitgalį pralaimėtas ir „Betsafe-LKL“ mačas Klaipėdoje.

Visgi vienas iš Vilniaus komandos lyderių Arnas Butkevičius situacijos nedramatizuoja. Anot jo, komanda žino savo klaidas ir stengsis jas ištaisyti jau artimiausiuose susitikimuose.

– Arnai, patirti du pralaimėjimai iš eilės. Ar galima manyti, jog esate nedidelėje duobėje?

– Tikrai ne. Abu susitikimus žaidėme su tipinėmis namų komandomis. Nusileidome joms nedideliais skirtumais. Tikrai nemanau, kad esame duobėje. Tiesiog tuose mačuose, tam tikrose situacijose nesužaidėme taip, kaip turėjome ir kaip tarėmės. Klydome ir buvome nubausti tiek Belgrade, tiek Klaipėdoje. Gali atrodyti, kad tokie pralaimėjimai neprideda pasitikėjimo savimi. Tačiau galima į tai pažiūrėti ir iš kitos pusės: tai motyvuoja mus dirbti dar sunkiau, ieškoti savo klaidų ir jas kuo greičiau taisyti.

– Per nepilnas dvi savaites komandos laukia trys nelengvi susitikimai išvykose – Panevėžyje, Šiauliuose ir Kaune. Ir „Siemens“ arenoje vyksiantis Europos taurės susitikimas prieš Bursos „Tofaš“. Kas sunkiausia tokių serijų metu?

– Kalbėti apie kokį nors fizinį nuovargį nėra prasmės. Panašiu tempu – kas 3-4 dienas – žaidžiame didžiąją sezono dalį. Aš tokių serijų metu tiesiog labiausiai pasiilgstu savos arenos ir savų sirgalių. Visgi žaisti namie, jaučiant aktyvų sirgalių palaikymą, visuomet yra ir lengviau, ir smagiau.

– LKL prasideda antrojo rato susitikimai. Europos taurės grupių etapas artėja finišo link. Kaip vertini pirmąją sezono dalį?

– Norėtųsi didesnio stabilumo. Kol kas per stipriai banguojame, geras rungtynes keičia blogos, tada vėl geros. Man nepatinka tai, kad mūsų klaidos, neleidžiančios pasiekti daugiau pergalių, kartojasi. Kita vertus, galbūt tai yra gerai – žinome savo silpnas vietas, aišku kam turime skirti daugiausiai dėmesio treniruotėse. Turime būti susikaupę nuo pirmos iki paskutinės minutės, turime laikytis savo susitarimų ir žaidimo plano. Tai ir padėtų mums išvengti bangavimo.

– Rungtynės prieš „Tofaš“ jums bus ypatingai svarbios, nes pergalė tam tikru taškų skirtumų komandai atvertų duris į Europos taurės stipriausių šešioliktuką. Ar jau galvojate apie susitikimą su Turkijos klubu.

– Kol kas tikrai ne. Iki mačo prieš „Tofaš“ mūsų dar laukia 3 susitikimai Lietuvos krepšinio lygoje. Tiesiog žiūrime į artimiausią varžovą ir rengiamės akistatai su juo. Todėl dabar visas mūsų dėmesys sutelktas į Panevėžio „Lietkabelį“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS