„Chimki“ vadovas paaiškino: vertiname Rimo indėlį, bet kitų variantų nebuvo | KaunoDiena.lt

„CHIMKI“ VADOVAS PAAIŠKINO: VERTINAME RIMO INDĖLĮ, BET KITŲ VARIANTŲ NEBUVO

Maskvos srities „Chimki“ klubo vadovas Pavelas Astachovas patikslino, jog Rimas Kurtinaitis buvo atleistas, o ne pasitraukė pats kaip buvo anksčiau skelbta žinaisklaidoje. Be to, generalinis direktorius pateikė savo sprendimo paaiškinimą.

Tragiškai Eurolygoje rungtyniavusios Maskvos srities „Chimki“ ekipos trenerių štabe – esminės permainos. Vos dvi rungtynes per 20 Eurolygos mačų laimėjusio klubo vadovai nutarė, kad jų kantrybės taurė jau perpildyta, todėl laikas skirtis su R.Kurtinaičiu. 60-metis lietuvis dvejus pastaruosius metus, o prieš tai dar penkerius – nuo 2011-ųjų iki 2016-ųjų.

Pasak P.Astachovo, permainos buvo būtinos, nes rezultatai nepaliko kitų kelių. Jo teigimu, „Chimki“ šiuo metu neieškos kito garsaus ir patyrusio vairininko, o patikės vairą savo sistemos specialistui Andrejus Malcevui. 

„Chimki“ generalinio direktoriaus teigimu, visi klubą daug metų mylintys ir palaikantys sirgaliai, rėmėjai, partneriai nesitikėjo, Maskvos srities klubas sezono viduryje atsidurs tokioje sudėtingoje situacijoje, o komanda demonstruos tokius prastus rezultatus.

„Labai vertiname Rimo indėlį į klubo vystymąsi, nes geriausi mūsų istorijos puslapiai susiję būtent su juo, tačiau tokiomis aplinkybėmis nebebuvo kitų variantų. Nusprendėme atleisti Rimą ir einančiu vyriausiojo trenerio pareigas paskirti Andrejų Malcevą. Jis – stiprus Rusijos specialistas, turintis daug patirties dirbant vyriausiuoju treneriu. Jis pelnė daug titulų su jaunimo komandomis, taip pat bendradarbiavęs su vienais sėkmingiausių Europos trenerių. Pasvėrę visus „už“ ir „prieš“, nusprendėme A.Malcevui suteikti galimybę įrodyti savo gebėjimus vyr. trenerio pareigose“, - dėstė P.Astachovas.

Paskutiniu lašu, perpildžiusiu „Chimki“ vadovų kantrybės taurę tapo ketvirtadienį triuškinamai (60:99) pralaimėtos Eurolygos rungtynės Stambulo „Anadolu Efes“ ekipai. Tiesa, krepšinio specialistai pripažįsta, jog R.Kurtinaičiui itin sunku buvo tvarkytis su Aleksejaus Švedo savanaudišku požiūriu į žaidimą. Šiam Rusijos krepšininkui „Chimki“ moka didžiausią atlyginimą Eurolygoje ir pateisina jo vėjavaikišką žaidimą. Talentingas krepšininkas dažnai nubraukdavo komandos pastangas, užuot ieškojęs geriausių sprendimų, avantiūriškai švaistydamas tritaškius.

Komandoje kol kas lieka R.Kurtinaičio asistentai Aurimas Jasilionis ir serbas Aleksandras Trifunovičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kaunietis

Manau, kad Kurtinaitis galėtų labai sekmingai pakeisti Šilerį "Žalgiryje"

>

... ar "zaidejam s" neitiko,tie sabotavo,ar ...

Pagaliau

išlaisvintas iš Švedo vergovės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS