D. Kairys: sirgaliams linkiu neprarasti vilties | KaunoDiena.lt

D. KAIRYS: SIRGALIAMS LINKIU NEPRARASTI VILTIES

  • 0

Vilniaus „Ryto“ vyriausiasis treneris Donaldas Kairys klubo sirgaliams po pirmosios sezono pusės palinkėjo neprarasti vilties.

Dar prieš dvi savaites, po komandos nesėkmės FIBA Čempionų lygoje prieš Rygos VEF, „Ryto“ sirgalių grupuotė „B Tribūna“ viešai rašė, kad atsakomybę dėl komandos pasirodymo turi prisiimti treneris ir sporto direktorius, o abi šias pareigas užima D. Kairys.

„Palinkėčiau neprarasti vilties, palaikyti komandą ir kuo greičiau sugrįžti į arenas. Mums reikalingas sirgalių palaikymas, mes žaidžiame jiems, norime laimėti jiems“, – interviu „Ryto“ klubui kalbėjo D. Kairys.

Apie komandos aistruolius treneris užsiminė ir išgirdus klausimą, ar jis bendrauja su klubo vadovybe.

„Kalbame tiek, kiek kalbame. Išsprendžiame savo užduotis, susirenkame tada, kada reikia, komunikacija vyksta. Suprantu ir fanus, jie myli krepšinį, jų širdys dega krepšiniu, jie nori komandą matyti kylančią į viršų, nori matyti geresnius rezultatus. Bet jie yra sirgaliai ir jiems reikėtų sirgti už savo komandą, o mes su klubo vadovybe surasime sprendimus, kurie mums padės iškilti“, – sakė D. Kairys.

Vilniaus klubas pirmoje sezono pusėje LKL iškovojo 8 pergales ir patyrė 5 nesėkmes, o FIBA Čempionų lygoje po ketverių rungtynių turi 1 pergalę ir itin susikomplikavo savo galimybes prasibrauti į antrąjį etapą.

 

 

Kaip treneris vertina pirmąją sezono pusę?

„Sezono pradžia buvo labai linksma ir energinga, visi buvome pasiilgę krepšinio, emocijos liejosi per kraštus. Jautėsi pilna arena. Bet visko negalima spręsti pagal tai – tai buvo tik sezono pradžia. Vienos komandos buvo greičiau įgavusios ritmą, kitos ekipos įsivažiavo vėliau. Mes jautėme pergalingo žaidimo skonį, mums gerai sekėsi.

Manau, kad emociškai perdegėme po rungtynių su Kauno „Žalgiriu“, galbūt net jų metu. Tai atsiliepė mūsų kitoms rungtynėms namuose su „Peristeri“. Tos dvi patirtos nesėkmės mums tikrai kirto per skaudžiai. Negana to, iškart po tų rungtynių praradome savo lyderį, savo įžaidėją Demetriusą Jacksoną“, – teigė D. Kairys.

Artimiausias rungtynes „Rytas“ žais rytoj, trečiadienį, kai Karaliaus Mindaugo taurėje išvykoje susitiks su Utenos „Juventus“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS