Debiutą „Žalgiryje“ prisiminęs M. Grigonis: tiesiog nutirpo kojos ir rankos | KaunoDiena.lt

DEBIUTĄ „ŽALGIRYJE“ PRISIMINĘS M. GRIGONIS: TIESIOG NUTIRPO KOJOS IR RANKOS

  • 0

Kauno „Žalgirio“ komandos gynėjas Marius Grigonis lyg per rūką pamena savo pirmąsias stebėtas rungtynes Kauno sporto halėje, tačiau iki šiol negali pamiršti tam tikrų detalių.

Žalgirietis apie savo pirmą kartą „Žalgirio“ rungtynėse pasidalino specialioje rubrikoje #ManoPirmas, kurioje ne tik žalgiriečiai, bet ir kiti krepšinį mylintys žmonės pasakoja apie nepamirštamus įspūdžius pirmą kartą gyvai stebint „Žalgirio“ dvikovas.

„Pačios dienos tiksliai nepamenu, bet tai turėjo būti diena, kai mane į halę nusivedė tėtis. Atsimenu atmosferą, baltus suoliukus, keptos duonos kvapą. Krepšinio giliai nesupratau, bet sugebėjau pajausti „Žalgirio“ rungtynių aurą“, – pasakojo M. Grigonis.

Krepšininkas tvirtino, kad nuo mažens jautė didžiulį skirtumą žiūrėdamas rungtynes per televizorių ir gyvai stebėdamas susitikimus halėje. Anot M. Grigonio, rungtynių žiūrėjimas su kitais keliais tūkstančiais sirgalių priversdavo įsijauti į visą atmosferą.

„Žiūrint rungtynes per televizorių gali matyti pakartojamus žaidimo momentus, o į halę eini labiau sirgti už savo komandą. Ne visada spėji tiksliai pamatyti, kas vyksta aikštelėje, o eini palaikyti savo skanduotėmis, plojimais. Kaip fanas tu išsikrauni, pasiimi gerą emociją, kartais ir liūdną. Vyksta daug emocijų, kurios svyruoja. Reikia sudalyvauti tokioje patirtyje“, – tikino krepšininkas.

Žalgirietis prisimena ir savo pirmąsias rungtynes „Žalgirio“ arenoje su žaliai-balta apranga. Tai nutiko VTB Vieningosios lygos susitikime su Žemutinio Naugardo „Nizhny Novgorod“ ekipa.

„Išbėgau į rungtynes kokioms 30 sekundžių ir nieko neprisimenu. Tiesiog nutirpo rankos ir kojos. Galvojau, kad tik nepadaryčiau kokios nesąmonės, kad niekas iš manęs nesijuoktų, – šypsojosi gynėjas. – Aišku, ir dabar jaudulys yra. Žinai, kad žiūri šeima ir visi draugai. Nenori prisidaryti gėdos.“

Vienas rezultatyviausių šio sezono „Žalgirio“ klubo žaidėjų Eurolygoje, žinoma, jaučiasi žymiai drąsiau aikštelėje nei tąkart prieš šešerius metus, tačiau M. Grigonis kalba užtikrintai – „Žalgirio“ dvikovos atmosferą turi pajausti kiekvienas.

„Kai arena būna pilna, kaip žaidėjas pajauti energiją. Eurolygoje rungtynėse arena būna pilnutėlė. Pakalbame apie tai su draugais ir kartais trūksta žodžių. Visi išeina su kažkokia emocija. Reikia sudalyvauti tokioje atmosferoje bent vieną kartą, o vėliau bus ir antras, nes norėsis sugrįžti. Nežinau, ar dar liko Lietuvoje, kas nebuvo „Žalgirio“ rungtynėse, bet rekomenduoju tai“, – kalbėjo M. Grigonis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS