E. Ulanovas: džiugina puolime matomas „Žalgirio“ potencialas | KaunoDiena.lt

E. ULANOVAS: DŽIUGINA PUOLIME MATOMAS „ŽALGIRIO“ POTENCIALAS

  • 0

„Žalgirio“ arenoje ketvirtadienį lyg avilyje dūzgiant klubo ir arenos darbuotojams, tokios pačios laukimo nuotaikos – ir tarp krepšininkų. Edgaras Ulanovas ir kiti Kauno „Žalgirio“ žaidėjai jau nekantrauja pradėti Eurolygos kovas.

Jos šiemet startuos anksčiau nei bet kada anksčiau – Eurolygoje iki 18 padaugėjus komandų, sezono startas atsikėlė savaite anksčiau ir pirmosios ekipos ant parketo žengs jau šį vakarą.

Tai reiškia, kad prieš startą svarbiausiame Senojo žemyno turnyre komandos turėjo mažiau dvikovų nacionalinėse pirmenybėse, tačiau dėl to, panašu, žalgiriečiai pernelyg nesijaudina.

„Manau, kad jau visi laukia Eurolygos, norisi pradėti. Vis tiek tai aukšto lygio krepšinis“, – mačo su Vitorijos „Baskonia“ išvakarėse sakė E. Ulanovas.

„Žalgiris“ iki starto Eurolygoje sužaidė trejas LKL rungtynes, kurias laimėjo vidutine 30,3 taškų persvara. Kauniečiams teko ne patys pajėgiausi varžovai – „Šiauliai“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“ ir Kėdainių „Nevėžis“.

E. Ulanovas supranta, kad penktadienį mače su „Baskonia“ laukia visai kitokio lygio dvikova.

„Jie žaidžia greitą krepšinį, reikės bandyti tai numušti. Tai, ką žaidėme Lietuvoje, tokio krepšinio nėra. Bandėme ruoštis per treniruotes ir viską matysime rungtynėse“, – kalbėjo E. Ulanovas.

E. Ulanovas nėra vienintelis, laukiantis starto Eurolygoje. Po šeštadienio pergalės prieš „Nevėžį“, kuris buvo nugalėtas 83:57, panašiais jausmais tviteryje pasidalijo ir Jockas Landale’as.

„Nežinau, kaip visi kiti, bet aš pasirengęs Eurolygos startui kad ir dabar pat“, – parašė australas.

J. Landale’as yra vienas iš septynių „Žalgirio“ naujokų ir jiems, anot E. Ulanovo, dar reikia laiko prisitaikyti, tačiau tai, kokį potencialo mato puolime, maloniai džiugina „Žalgirio“ senbuvį.

„Momentais tikrai gerai atrodome puolime, šiemet padaugėjo pasirinkimų, dažnai gerai suvaikšto kamuolys. Neblogai dalijamės kamuoliu, stengiamės daugiau bėgti į greitą puolimą, – pasakojo E. Ulanovas. – Iš kitos pusės gynyboje atsiranda dalykų, kuriuos reikėtų pataisyti. Kartais ir naujokai nežino tos sistemos tiek gerai, kiek mes, kurie esame ilgiau. Viskas normalu.

Naujokai noriai reaguoja į pastabas, kur mes pasakome, ir trenerio pastangos labai geros. Visi nori kuo greičiau įsilieti į kolektyvą. Aišku, neišvengiamai iš to noro yra klaidos. Ganėtinai greitai viskas vyksta. Aišku, tobulai nebus, nes daug naujų žaidėjų, bet žingsnis po žingsnio einame į viršų. Kokį turime lygį, bandysime išspausti maksimaliai, ką galime.“

„Baskonia“ kauniečiams yra neįveikiama pastaruosius dvejus metus – pralaimėtos visos 4 rungtynės. Ar tai reiškia, kad jie yra neparankūs varžovai?

„Ateina naujas sezonas, įvyko permainos ir pas juos, ir pas mus, ir galvoti, kad jie neparankūs, net nevertėtų, – atsakė E. Ulanovas. – Kiekvieną kartą galima įrodyti viską. Šiemet nauja istorija, naujos rungtynės, ir gal šiemet jie kaip tik bus mums parankūs?“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS