Čempiono prognozė: žalgiriečiai iš sostinės grįš su auksu | KaunoDiena.lt

ČEMPIONO PROGNOZĖ: ŽALGIRIEČIAI IŠ SOSTINĖS GRĮŠ SU AUKSU

„Manau, šiandien serija baigsis“, – savo prognozę išsakė Vidas Ginevičius. Buvęs Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ komandų įžaidėjas neabejoja, kad ketvirtosios LKL finalo rungtynės Vilniuje bus kiek kitokios nei ankstesnės trejos.

Jei V. Ginevičius užsimautų per savo karjerą laimėtus LKL čempiono žiedus, jų užtektų visiems penkiems rankos pirštams. Tiek kartų 45-erių kaunietis triumfavo stipriausioje šalies krepšinio lygoje. 2003–2005 m. ir 2007 m. jis tai darė su Kauno „Žalgiriu“, o 2010 m. nugalėjo jau vilkėdamas „Lietuvos ryto“ marškinėlius.

Stebėdamas šio sezono „Betsafe-LKL“ finalo seriją buvęs Lietuvos rinktinės gynėjas neslėpė nuostabos dėl itin banguotų rezultatų. Pirmąsias rungtynes Kaune įtikinamai laimėjo žalgiriečiai (108:93), antrąsias Vilniuje triuškinamai – „Rytas“ (94:71), o užvakar pergalės vėliavą į viršų savo arenoje vėl kėlė kauniečiai – 95:80.

Atmosfera: „Žalgirio“ arenoje susirinkę 11,5 tūkst. sirgalių įrodė, kad „Ryto“ atstovai be reikalo taip aukštino savo namų salytės pranašumus. E. Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip ir prieš tai vykusiuose mačuose intriga išgaravo dar gerokai prieš finišą. Po apylygės pirmosios dalies žalgiriečiai spurtavo šešiais Edgaro Ulanovo pelnytais taškais, o po Arno Butkevičiaus tritaškio komandas jau skyrė dviženklis skirtumas – 56:45. Vėliau šeimininkų persvara pasiekė triuškinamą 72:51.

„Tiek mes, tiek mūsų sirgaliai sureagavome į pralaimėjimą Vilniuje ir jo atgarsius, – sakė „Žalgirio“ vairininkas Kazys Maksvytis. – Puldami pasinaudojome rizikomis, kurias mums suteikė „Rytas“. Pirmoje dalyje laisviau mėtė tik Iggy, kuris davė mums impulsą. Tuomet atsirišo rankos E. Ulanovui ir Isaiah Taylorui. Antroje pusėje rungtynes jau kontroliavome. Pirmaujame serijoje 2:1, bet žinome, kad niekas dar nebaigta. Vyksime į Vilnių ir ten bandysime užbaigti darbus.“

„Šios rungtynės, kaip dažnai būna „Žalgirio“ arenoje, buvo apie atkarpas ir smulkmenas. Ten, kur reagavome netinkamai, nebuvome kartu, žalgiriečiai įgijo persvarą. Ją panaikinti jau buvo sudėtinga“, – sakė „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas.

„Dar nieko nepralaimėjome, kova lieka atvira, stengsimės sugrįžti į Kauną“, – pridūrė sostinės klubą treniruojantis kaunietis.

Šįvakar vilniečiai žūtbūtiniame mūšyje gins savo tvirtovę. Tik pergalė jiems leistų pratęsti seriją iki trijų laimėjimų Kaune.

V. Ginevičius: „Žalgiris“ yra stipresnė komanda – ir pagal žaidėjų pasirinkimą, ir pagal aukščiausio lygio kovų patirtį. E. Ovčarenko / BNS nuotr.

– Kas lėmė tokį įtikinamą „Žalgirio“ atsaką po beviltiškai pralaimėtų rungtynių Vilniuje? – paklausėme V. Ginevičiaus.

– Žalgiriečiai pasinaudojo laisve, kurią jiems suteikė „Rytas“. Vilniečiai rizikavo leisdami atakuoti Ignui Brazdeikiui. Ši rizika nepasiteisino, nes Ignas vien per pirmąjį kėlinį susmeigė net keturis tritaškius. Sugrįžo ir Rolandas Šmitas (11 taškų ir 8 atkovoti kamuoliai), buvęs nepastebimas per rungtynes Vilniuje. Antras rungtynes iš eilės įspūdingai atrodė I. Tayloras, pelnęs 17 taškų ir atlikęs net 9 rezultatyvius perdavimus. Kaip visada naudingi buvo E. Ulanovas ir A. Butkevičius. „Ryto“ atakas turėjo tempti Marcusas Fosteris, bet šis snaiperis ne tik šaudė pro šalį, tačiau ir prastai žaidė komandiškai. Jam būnant aikštėje „Rytas“ užfiksavo prasčiausią įmestų ir praleistų taškų santykį (minus 22).

– Kodėl abu finalo dalyviai taip banguoja – užtikrintai laimi namuose ir kapituliuoja išvykoje?

– Man sunku paaiškinti, kodėl žalgiriečiai taip silpnai sužaidė Vilniuje. Galbūt iš tiesų juos iš vėžių išmušė neįprasta „Jeep“ salė. Tai negali būti pasiteisinimas, bet, pavyzdžiui, metimų taiklumui tai gali turėti įtakos. Ankšta arena, mažos erdvės, prie pat aikštės švilpiantys, rėkiantys sirgaliai gerokai kontrastuoja su tuo, ką matome didelėje „Žalgirio“ arenoje. Man labai keista, kad šita serija žaidžiama tokioje ankštoje salytėje. Juk finalas yra pagrindinis LKL produktas. Jis turėtų būti perkeliamas į didžiausias mūsų šalies arenas. Juolab kad kalbama apie ne apie provinciją, o apie sostinę. Man net kokių Kėdainių arena atrodo patrauklesnė nei „Jeep“ salė.

– Kokią prognozuotumėte tolesnę auksinės serijos eigą?

– Vis dėlto „Žalgiris“ yra stipresnė komanda – ir pagal žaidėjų pasirinkimą, ir pagal aukščiausio lygio Eurolygos kovų patirtį. Manau, ketvirtasis mačas šiandien Vilniuje bus kur kas atkaklesnis nei ankstesni. Kova turėtų vykti taškas į tašką. Tačiau pabaigoje kauniečiai „Rytą“ turėtų palaužti ir grįžti su aukso žiedais.

– Ne mažiau intriguojanti ir LKL bronzinė serija. Ar tikėjotės, kad ji bus tokia atkakli?

– Kova dėl trečiosios vietos tapo tikra LKL atkrintamųjų puošmena. Turbūt mažai kas tikėjosi, kad Jonavos „Cbet“ sugebės mesti iššūkį Panevėžio „7bet- Lietkabeliui“. Jonaviečius daug kas buvo nurašęs, tačiau jie, žaisdami septyniese aštuoniese vis laikėsi LKL turnyro lentelės viduryje, o paskui nustebino visus patekdami į Karaliaus Mindaugo taurės finalą. LKL atkrintamosiose varžybose Virginijaus Šeškaus komanda pateikė siurprizą nukaudama Alytaus „Wolves“. Dabar tas pats kartojasi ir bronzinėje serijoje.


Statistika

„Žalgiris“–„Rytas“ 95:80 (27:22, 20:20, 27:16, 21:22). Kaunas, „Žalgirio“ arena, 11 513 žiūrovų. Serija – 2:1.

„Žalgiris“: E. Ulanovas 18 taškų, I. Tayloras 17 (9 rez. perd., 2 per. kam.), I. Brazdeikis 15, R. Šmitas 11 (8 atk. kam.), K. Hayesas 10, A. Butkevičius 6 (4 rez. perd.), T. Cavanaugh 5, L. Lekavičius ir T. Dimša (2 per. kam.) po 4, K. Lukošiūnas 3, L. Birutis 2, D. Giedraitis taškų nepelnė.

„Rytas“: E. Fridrikssonas ir M. Fosteris po 13, J. Echenique 12, G. Radzevičius 9, J. Gorhamas (9 atk. kam.) ir K. McCullumas – po 7.

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 15/28 (54 proc.) ir 16/29 (55 proc.), tritaškių – 15/31 (48) ir 9/27 (33), baudų metimų – 20/28 (71) ir 21/29 (72). Atkovota kamuolių – 29 ir 29, perimta – 7 ir 4. Rezultatyvūs perdavimai – 20 ir 13. Klaidos – 9 ir 15.

GALERIJA

  • Čempiono prognozė: žalgiriečiai iš sostinės grįš su auksu
  • Čempiono prognozė: žalgiriečiai iš sostinės grįš su auksu
E. Ovčarenko / BNS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

V.Ginevicius

Kazkiek buvo pagarbos ,kol zaide profesionaliai. Taciau nuejas i megeju lygmeni pasirode ,kad tai ypatingai nesvarus arogantiskas nesportiskas zaidejas , kokias nesportines darydavo pastoviai , ,znaibymai , bandymai sukelti ciurnu traumas ir t.t. todel jj laikyti ekspertu nemanau kad gera mintis

Buratinfaniai gavo

pliuchą per veidą

Povilas

Patys viska sušiko... 1. Teisejai sti'riai reme ryta [gaila,dar vadinasi geriausi lkl teisejai ]. 2.Ž.nelabai stengesi , kas matyti iš baudu metimu ketvirtame kelinyje ir Hajeso baudu metimo metu bei gale mažai dalinosi kamuoliu,otikžiurejo,ka sujuodarys Igis. 3.Gale visaiasurdas,nes Moskviciovas nesugalvojogeriau,kaipkamuolistengtis atiduoti tam paciam Igiui,lyg rytas nežinotu...TIK Kvailiai to nesumastytu [trYneriai su.....ti ].NERA galvojanciu... NA KA,dabar savo bukumo deka žais 5 rungtynes... ir dar nieko neaišku...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS