Eurolygą pasitinkantis K. Maksvytis: įdomi pradžia | KaunoDiena.lt

EUROLYGĄ PASITINKANTIS K. MAKSVYTIS: ĮDOMI PRADŽIA

Kauno „Žalgiris“ pasiekė svarbiausių rungtynių metą – ketvirtadienį Lietuvos klubas pradės Eurolygos sezoną, kai 21.05 val. išvykoje susitiks su Tel Avivo „Maccabi“.

Po praėjusio sezono „Maccabi“ kardinaliai pakeitė sudėtį, neišsaugojo nė vieno užsieniečio, biudžetą padidino 40 procentų (iki 25,7 mln. eurų) ir įsigijo Lietuvos rinktinės skriaudėją – Lorenzo Browną.

Be to, „Maccabi“ į rungtynes su „Žalgiriu“ pardavė visus bilietus.

Antradienį Kauno „Žalgiris“ surengė spaudos konferenciją, kurioje Kazys Maksvytis papasakojo apie Eurolygos startą.

„Įdomi pradžia, įdomus startas. Laukia sunkus varžovas, ypatingai dėl to, kad žaisime išvykoje, parduoti visi bilietai, todėl rungtyniausime labai triukšmingoje atmosferoje. Iš vienos pusės – mes dėl tokių emocijų ir sportuojame, iš kitos pusės – bus labai sunku, – kalbėjo K. Maksvytis. – Iš praėjusio sezono „Maccabi“ liko tik 3–4 žaidėjai, pasikeitė visi legionieriai. Biudžetas padidėjo. Vien Lorenzo Browno įsigijimas daug ką pasako. Laukia stipri komanda ir bus nelengva.“

– Treneri, kokia yra Lorenzo Browno įtaka „Maccabi“ žaidime?

– Jis šiek tiek vėliau prisijungė prie komandos, bet jau sužaidė kelias rungtynes. Teko jį matyti ir anksčiau, kai jis žaidė Rusijoje, Kazanės UNIKS. Toks vaizdas, kad jis kiekvieną sezoną kažko prideda, ypatingai po šios vasaros yra daug pridėjęs. Turbūt jo branda auga kaip ant mielių. Pirmose „Maccabi“ rungtynėse jaučiasi jo solidumas, užtikrintumas veiksmuose, kurį jis atsinešė iš Europos čempionato.

– „Maccabi“ pasipildė būriu talentingų gynėjų, kurie mėgsta patys laikyti kamuolį savo rankose. Kokį įspūdį sezono starte palieka „Maccabi“ žaidimas ir kaip jiems sekasi dalintis kamuoliu?

– Kaip ir visada, jų žaidimas labai priklausomas nuo legionierių, jie turi net 8 amerikiečius, jeigu nesuklysiu. Labai fiziškas žaidimas su daug improvizacijos, su daug laisvės, ką mėgsta legionieriai. Bus labai svarbu ne tik tai, kaip patys žaisime, bet ir kaip stabdysime jų greitą puolimą, kaip nubrauksime jų lengvus taškus. Pagrindinis tikslas bus juos priversti žaisti penki prieš penkis.

Tokių stiprių varžovų dar neturėjome, tad pirmasis krikštas – visada įdomus.

– Pernai treniravote Joshą Nebo, o dabar prieš jį žaisite. Ar jo vaidmuo „Maccabi“ komandoje pasikeitė?

– Kažkas panašaus – žaidžia išnaudodamas savo atletiškumą, ypač tada, kai žaidžia su Lorenzo Brownu ar Wade'u Baldwinu. Jam dėl to rankos yra dar laisvesnės – bėga į greitą puolimą, laukia kamuolio užmetimų virš krepšio.

– Ar įmanoma iš anksto pasiruošti triukšmingam „Maccabi“ arenos sutikimui? Galbūt ten žaidęs Keenanas Evansas turi patarimų?

– Yra tekę girdėti, kad kitos komandos naudoja specialias garso kolonėles, kad priprastų žaisti triukšme. Ne tik neįmanoma girdėti žaidėjų, bet kartais negirdi ir to, ką pats sakai. Svarbu nesutrikti ir išlaikyti šaltą protą. Visų pirma reikės nepralaimėti sau.

– Kas kelia nerimo prieš Eurolygos sezono startą?

– Tokių stiprių varžovų dar neturėjome, tad pirmasis krikštas – visada įdomus. Įdomu, kaip atlaikysime atletiškumą, kaip išpildysime savo užduotis. Toks vaizdas, kad šiemet komanda yra gana darbšti, pareigingai daro nurodymus. Pažiūrėsime, ar to užteks, ar nepritrūks lyderystės ir improvizacijos.

– Sugrįžtate į kitokią, sustiprėjusią Eurolygą. Ar asmeniškai jaučiate jaudulį?

– Be abejo. Įdomu varžytis geriausioje Europos lygoje, ypatingai su mūsų gana lietuviška sudėtimi, šiemet turime tik 4 legionierius, jeigu Igno Brazdeikio nevadiname legionieriumi. Turime vieną laisvą legionieriaus vietą, bet nusprendėme duoti šansą lietuviams – Tomui Dimšai ar Doviui Giedraičiui, kuris grįš po traumos.

– Ar sveikatos problemų nėra komandoje?

– Tikiuosi, kad ne, kažkiek yra sunegalavęs Arnas Butkevičius. Tikiuosi, kad jis iki rungtynių atsistatys.

– Kaip atrodo bendras Eurolygos lygis?

– Manau, kaip ir jūsų dauguma, tikėjausi, kad Eurolyga susilpnės, nes lyga neteko turtingų ir stiprių rusų komandų, bet įvyko priešingai. Galima ant pirštų suskaičiuoti, kiek Eurolygos žaidėjų liko Rusijoje, o ten nelikę žaidėjai pasiskirstė į kitas komandas. Man toks vaizdas, kad Eurolyga sustiprėjo.

GALERIJA

  • Eurolygą pasitinkantis K. Maksvytis: įdomi pradžia
E. Ovčarenko / BNS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gaila

Bet gaus į kaulus...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS