Eurolygoje liko paskutiniai, bet išsaugojo lyderius | KaunoDiena.lt

EUROLYGOJE LIKO PASKUTINIAI, BET IŠSAUGOJO LYDERIUS

Kauno „Žalgiriui“ nepavyko pabėgti iš paskutinės pozicijos Eurolygos turnyre. Lietuvos čempionams meškos paslaugą padarė Stambulo „Fenerbahce“ krepšininkai, savo aikštėje pralaimėję tiesioginiam žalgiriečių konkurentui Atėnų „Panathinaikos“.

Malonės nesulaukė

Nors Jure Zdovco auklėtiniai jau daugiau nei prieš savaitę baigė pasirodymą šio sezono Eurolygos turnyre, jie iki pat šio savaitgalio laukė Turkijos ir Graikijos klubų dvikovos rezultato. Atkakliose rungtynėse Stambule kertiniu tapo Atėnų ekipos amerikiečio Darylo Macono tolimas šūvis, nulėmęs svečių pergalę 62:59.

Dėl šio taško „Panathinaikos“ su devyniomis pergalėmis šoktelėjo į tryliktąją poziciją, žemiau pastumdamas Vilerbano ASVEL. Prancūzai su aštuoniomis pergalėmis ir 20 nesėkmių finišavo keturiolikti, nes turi geresnius tarpusavio rodiklius, nei tiek pat laimėjimų per visą sezoną sukrapštęs „Žalgiris“.

Iki Eurolygos reguliariojo sezono finišo liko tik vienos atidėtos rungtynės. Balandžio 13 d. Tel Avive jėgas išmėgins vietos „Maccabi“ ir „Fenerbahce“. Nuo šios akistatos baigties priklausys atkrintamųjų varžybų galutinės poros. Turnyro organizatoriai, nelaukdami mačo, paskelbė ketvirtfinalio tvarkaraštį.

Ketvirtfinaliai balandžio 19-ąją startuos trečiąją vietą su devuniolika pergalių užėmusio Milano „AX Armani“ akistata su šeštąjį laiptelį išsaugosiančia ekipa (Stambulo „Anadolu Efes“ arba Tel Avivo „Maccabi“). Tą pačią dieną lietuviškoji „Barcelona“ namuose egzaminuos Miuncheno „Bayern“. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai su 21 pergale ir 7 pralaimėjimais tapo reguliariojo sezono nugalėtojais. Vokietijos komanda į atkrintamųjų varžybų traukinį įšoko paskutinieji – 14 ir 14.

Balandžio 20-ąją ketvirtfinalį pradės Pirėjo „Olympiakos“, netikėtai pakilęs net į antrąją pirmenybių poziciją (19 laimėjimų). Graikų lauks mūšiai su Donatu Motiejūnu ir kitais „Monaco“ krepšininkais (15 pergalių, 7-oji vieta). Tą pačią dieną į ketvirtąją poziciją nusmukęs Madrido „Real“ (18 pergalių) priims penktąją reguliariojo sezono komandą.

Ketvirtfinalio seriją iki trijų pergalių laimėjusios ekipos pelnys kelialapius į finalo ketvertą, vyksiantį gegužės 19–21 d. Belgrade.

Susitarė ilgam

Nepaisant nesėkmių tarptautiniame fronte, „Žalgirio“ klubas pasiekė svarų laimėjimą už aikštelės ribų. Lietuvos čempionai išsaugojo du savo lyderius – Edgarą Ulanovą ir Luką Lekavičių. Su 30-mečiu E.Ulanovu buvo pasirašyta nauja dvejų metų sutartis, galiosianti iki 2023–2024 m. sezono pabaigos.

Praėjusiame sezone legionieriaus duoną Stambulo „Fenerbahce“ ekipoje ragavęs puolėjas grįžo į Kauną. Nors iš pradžių lietuvis susidūrė su sunkumais, antrojoje sezono dalyje jis patvirtino savo lyderio statusą. Šį sezoną E.Ulanovas Eurolygoje sužaidė 32 rungtynes, per kurias vidutiniškai rinko po 8,2 taško ir po 11,2 naudingumo balo (antras rezultatas komandoje).

Lietuvos krepšinio lygoje E.Ulanovas yra naudingiausiai žaidžiantis žalgirietis (po 15,8 naud. bal.) ir antras pagal rezultatyvumą (po 11,1 tšk.).

Su L.Lekavičiumi „Žalgiris“ sudarė naują trejų metų sutartį, galiosiančią iki 2024–2025 m. sezono pabaigos. 28-erių įžaidėjas su 10,2 taško vidurkiu buvo rezultatyviausias žalgirietis Eurolygoje. Iš viso jis sužaidė 32 rungtynes, per kurias taip pat atliko po 4,2 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 10,9 naudingumo balo.

Vietiniame čempionate L.Lekavičiaus statistika dar geresnė – iš Šilalės kilęs gynėjas pelno po 11 taškų per rungtynes, atlieka po 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 13,7 naudingumo balo per rungtynes.

Jaunuolis – į Kėdainius

Kauniečiai, vakar LKL čempionate žaidę mačą Jonavoje su „Cbet“ klubu, atliko ėjimą ir vietinėje lygoje. „Žalgirio“ dublerių ekipai anksti baigus pasirodymą Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), jos aukštaūgis Ugnius Jaruševičius buvo paskolintas Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ klubui.

Aštuoniolikmetis jaunuolis Kėdainių ekipai paskolintas iki sezono pabaigos ir šioje ekipoje prisijungs prie kitų Kauno „Žalgiriui“ priklausančių krepšininkų. „Nevėžis-Optibet“ marškinėlius šiuo metu taip pat vilki Paulius Murauskas ir Dominykas Stenionis.

„Visada norime suteikti šansą savo jaunimui, o Ugniui tokia galimybė atsirado Kėdainiuose. Dublerių komandai sezonas baigėsi, todėl šiam vaikinui tai bus puiki proga prisiliesti ir prie stipriausios Lietuvos krepšinio lygos“, – sakė „Žalgirio“ jaunimo komandų vadovas Gediminas Navickas.

Taiklia ranka pasižymintis U.Jaruševičius kartu su „Žalgirio“ dubleriais NKL pirmenybėse šiemet nužygiavo iki ketvirtfinalio ir rinko po 6,8 taško ir 3,9 atkovoto kamuolio. Šio sezono metu jaunasis žalgirietis treniruotėse sportuodavo ir su pagrindine Kauno „Žalgirio“ komanda.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS