Eurolygoje - „Žalgiriui“ palankūs rezultatai | KaunoDiena.lt

EUROLYGOJE - „ŽALGIRIUI“ PALANKŪS REZULTATAI

Dar nesibaigus „Žalgirio“ ir Pirėjo „Olympiakos“ dvikovai kauniečiai sužinojo sau palankių naujienų. Grumiantis dėl aukštesnės galutinės vietos turnyre jiems palankiai susiklostė abu ankstesni penktadienio mačai.

Malonų žalgiriečiams bei itin nepalankų Miuncheno „Bayern“ siurprizą pateikė Stambulo „Daruššafaka“. Turkijos klubas savo aikštėje 92:87 palaužė svečius iš Vokietijos ir jiems užkirto kelią į atkrintamąsias varžybas, drauge neleisdami atitrūkti ir nuo "Žalgirio" kovoje dėl kuo aukštesnės pozicijos turnyre. Absoliučių Eurolygos autsaiderių iš Stambulo nesutrikdė smarkiai (14:27) pralaimėtas pirmasis kėlinys. Selcuko Ernako auklėtiniai vėliau laimėjo visus tris likusius ketvirčius (30:23, 21:17, 27:20) ir šventė pelnytą pergalę. Šis laimėjimas, kurio pagrindiniu kalviu tapo 26 taškus pelnęs legionierius iš Jungtinių Valstijų Toney Douglasas, šeimininkams buvo vos penktasis per 29 turus.

„Bayern“ teoriškai galėję išstumti žalgiriečius iš ketvirtfinalio, po penktadienio mačo, nebeturi vilčių patekti į stipriausiųjų aštuntuką. Beje, „Daruššafaka“ turi galimybę dar garsiau trinktelėti Eurolygos durimis, jei paskutiniame ture kitą savaitę svečiuose palaužtų ir Pirėjo „Olympiakos“ klubą.

Prieš šį mačą kauniečiams palankiai baigėsi ir dviejų Rusijos klubų - Maskvos srities „Chimki“ ir Maskvos CSKA akistata. Rimo Kurtinaičio auklėtiniai „raudonarmiečiams“ pralaimėjo 72:80 (15:23, 22:26, 14:15, 21:16) ir padėjo užsitikrinti antrąją vietą reguliariajame sezone. CSKA su 23 laimėjimais tampa nebepavejamas Madrido „Real“ ekipai, kuri liks trečia. Tad paskutinio turo mačą su „Žalgiriu“ ispanai namuose žais be didesnės motyvacijos. Septintąją dvikovą iš eilės pralaimėjusi  „Chimki“ su 9 pergalėmis liko 13-oje vietoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

alakas

nusprende kad real zais be motyvacijos kita savaite...is kur tokios pranasystes?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS