Mūšis Stambule: žalgiriečių sugrįžimas pergalės neatnešė | KaunoDiena.lt

MŪŠIS STAMBULE: ŽALGIRIEČIŲ SUGRĮŽIMAS PERGALĖS NEATNEŠĖ

"Mintys blogos, nes pralaimėjome. Kovojome, bet vien kovos neužteko. Eilinį kartą pritrūkome kokybės sprendimuose", - pripažino Kazys Maksvytis. Kauno „Žalgirio“ (15/15) krepšininkai patyrė apmaudų pralaimėjimą Eurolygos turnyre. 30-ojo turo rungtynėse išvykoje kauniečiai 79:87 (16:22, 19:24, 20:19, 24:22) nusileido Stambulo „Fenerbahče“ (18/12) ekipai.

"Mums nemažai kainavo pirmojo ir antrojo kėlinio pabaigos, kai per trumpą atkarpą varžovai susikrovė 11 taškų persvarą", - dėstė K. Maksvytis.

Kevarriusas Hayesas surinko keturis taškus iš eilės, metimą iš po krepšio įmetė Edgaras Ulanovas, o Laurynas Birutis su varžovo pražanga įdėjo iš viršaus – 9:9. E. Ulanovas smeigė tritaškį, keturiais taškais pasižymėjo Lukas Lekavičius, bet jau teko vytis varžovus – 16:22.

Šešis taškus pirmoje antrojo kėlinio pusėje surinko Ignas Brazdeikis, dvitaškį įmetė Isaiah Tayloras, o Achille Polonara dukart taikliai metė iš toli – 30:31. Rolandas Šmitas sumetė du baudų metimus, tritaškį pataikė L. Lekavičius, bet deficitas jau buvo dviženklis – 35:46.

Po pertraukos dvitaškius pataikė K. Hayesas ir I. Tayloras, R. Šmitas įsirašė penkis taškus, o I. Brazdeikis realizavo du baudų metimus – 46:53. Vidutinio nuotolio metimu pasižymėjo K. Hayesas, R. Šmitas pridėjo tritaškį, baudos metimą įmetė Arnas Butkevičius, du realizavo E. Ulanovas, o kėlinio pabaigoje tašką pelnė K. Hayesas – 55:65.

Nelengvą metimą iš po krepšio įmetė I. Brazdeikis, aštuonis taškus surinko R. Šmitas, o reidą po krepšiu surengė I. Tayloras – 67:77. L. Birutis įdėjo iš viršaus ir įmetė dvitaškį, I. Tayloras taikliai metė iš toli ir pridėjo dvitaškį, dvitaškiu su varžovo pražanga pasižymėjo K. Hayesas, tačiau rungtynių baigties pakeisti nepavyko – 79:87.

„Žalgiris“: R. Šmitas 14, K. Hayesas 12 (9 atk. kam.), I. Tayloras 11 (9 rez. perd.), I. Brazdeikis 10, E. Ulanovas 7 (4 rez. perd.), L. Lekavičius 7, L. Birutis 7, A. Polonara 6, A. Butkevičius 1, T. Dimša 0, K. Lukošiūnas 0.

„Fenerbahče“: N. Hayesas-Davisas 19, T. Dorsey 15, M. Guduričius 14, T. Jekiri 13, J. Motley 13.

"Antroje pusėje bandėme grįžti į rungtynes. Kažkiek puolimas atsigavo, bet tuomet šiek tiek subyrėjo mūsų gynyba. Tokia gynybinė komanda, kaip mes, praleidome per daug taškų", - sakė K. Maksvytis.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Edmundas Tulcevičius

Visi puola trenerį , bet nemato su kokiu atsiprašant š...u jam tenka dirbti , čia jei ateitų ir geriausias NBA treneris nieko jis nepasiektų , iš š...o grūdo nepadarysi .

Kns

Saboniuko vaikas mažas gal serga tai žmona nenori išleisti...

tokia tiesa

ir dar šis treneriukas sėdi ant dviejų kėdžių. Suniokos ir rinktinę. Buvo įdomu išgirsti kad Saboniukas iš Lietuvos nevažiuoja del šeimos, cirkai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS