G. Popovichius: mūsų šalis daro gėdą visam pasauliui | KaunoDiena.lt

G. POPOVICHIUS: MŪSŲ ŠALIS DARO GĖDĄ VISAM PASAULIUI

Paskutinėmis dienomis NBA pulsuoja politika. Diskusijų žiežirba įskilo po to, kai Stephas Curry atsisakė vykti į čempionų priėmimą Baltuosiuose rūmuose, tuomet JAV prezidentas Donaldas Trumpas kvietimą atšaukė, o tai nepraslydo pro akis LeBronui Jamesui.

Geriausiu planetos krepšininku tituluojamas Jamesas prezidentą pavadino bomžu ir kad viešnagė baltuosiuose rūmuose nebėra garbė.

Progą pasisakyti apie šią situaciją per žiniasklaidos dieną gavo ir San Antonijaus „Spurs“ treneris Greggas Popovichius, kuris negailėjo kritikos JAV politikos viršūnėms.

„Mūsų šalis daro gėdą visam pasauliui, – be skrupulų rėžė Popas. – Prezidentas atsiėmė kvietimą po to, kai žmonės jau pranešė neatvyksiantys į Baltuosius rūmus. Jis lyg šeštaklasis, kuris sužino, kad kažkas gali neatvykti į jo vakarėlį galiniame kieme ir dėl to atšaukia kvietimą. Tai yra ir šlykštu, ir komiška viename.

Kartelė prezidentui yra nuleista labai žemai. Manau, kad svarbiau būtų ieškoti būdų, kaip apriboti rinkėjų registraciją, ar komentarus, kurie žemina kultūras, etnines grupes, rases, moteris. Tokius dalykus. Jei nuolat apie tai nekalbėsime – niekas nesikeis.“

NBA žaidėjų nepasitenkinimą sukėlė ir tai, kad D. Trumpui užkliuvo amerikietiško futbolo žaidėjai, kurie per JAV himną priklaupė ant vieno kelio, taip protestuodami prieš policijos savivalę ir brutalumą. Prezidentas tai įvertino kaip nepagarbą šaliai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS