Gaivaus oro gurkšnis: „Žalgiris“ nuo dugno atsispyrė skambiausia sezono pergale | KaunoDiena.lt

GAIVAUS ORO GURKŠNIS: „ŽALGIRIS“ NUO DUGNO ATSISPYRĖ SKAMBIAUSIA SEZONO PERGALE

  • 6

Visi blogi dalykai kažkada baigiasi. Tragiška Kauno „Žalgirio“ (4-12) atkarpa Eurolygoje buvo sustabdyta iškovojant skambiausią sezono pergalę, išvykoje 98:75 (21:13, 22:22, 25:15, 30:23) įveikus Miuncheno „Bayern“ (6-10).

Taip nutrūko devynių iš eilės „Žalgirio“ pralaimėjimų serija.

Prieš tai strigę su pataikymu, šįkart kauniečiai spindėjo pozityviais statistiniais rodikliais. „Žalgiris“ realizavo 13 tritaškių iš 28 (46,4 proc.), atliko 29 rezultatyvius perdavimus, suklydo vos 7 kartus, surinko 124 naudingumo balus ir sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes.

Naudingiausiai kauniečių gretose žaidė Thomasas Walkupas, pelnęs 13 taškus ir atlikęs 11 rezultatyvių perdavimų (karjeros rekordas). Jis surinko 26 naudingumo balus ir taip sužaidė geriausias savo rungtynes Eurolygoje.

„Žalgiris“ paskutinę pergalę Eurolygoje buvo pasiekęs lapkričio 1 dieną Stambule, kai paskutinėmis sekundėmis palaužė „Fenerbahče“. Po to kauniečiai įkrito į giliausią duobę Šarūno Jasikevičiaus eroje, nustūmusią juos į paskutinę turnyrinės lentelės vietą.

Miunchene viskas nuo pirmos rungtynių minutės atrodė geriau. K.C. Riversas pataikė savo pirmą mestą tritaškį, Artūras Milaknis pakilo nuo suolo ir dar pirmajame kėlinyje suskraidino tris tolimus metimus, o „Žalgiris“ vien per pirmąjį ketvirtį realizavo penkis tritaškius.

Milaknis per visas rungtynes pataikė penkis tritaškius ir pelnė 19 taškų, taip būdamas per tašką nuo karjeros rezultatyvumo rekordo pakartojimo.

Riversas, prieš tai per penkerias rungtynes pataikęs vos tris tritaškius iš 25, šį kartą realizavo keturis iš šešių ir pelnė 18 taškų.

„Žalgiris“ antrajame kėlinyje pabėgo per 15 taškų atstumą (30:15), tačiau šeimininkai prieš ilgąją pertrauką deficitą sumažino beveik perpus (35:43). Dar vienas „Žalgirio“ spurtas po ilgosios pertraukos tapo nokdaunu „Bayern“ komandai.

Zachas LeDay drebino krepšį dėjimais, Milaknis ir Riversas taikliai atakavo iš toli, o Walkupas perdavimais pjaustė varžovų gynybą ir kauniečiai spurtavo 20:3, taip įgydami triuškinamą pranašumą – 65:41.

„Žalgiris“ visiškai išjungė „Bayern“ centrą Gregą Monroe, kuris pirmuosius ir vienintelius taškus pelnė trečiojo kėlinio pabaigoje. Amerikietis atkovojo 7 kamuolius, tačiau pataikė tik 1 metimą iš 4 ir suklydo 5 sykius.

Didžiausią sezono pergalę „Žalgiris“ iškovojo nepaisant to, kad prieš šias rungtynes dėl čiurnos traumos neteko Jocko Landale'o. Australas prisijungė prie tokią pat traumą patyrusio Roko Jokubaičio ir po pėdos operacijos sveikstančio Mariaus Grigonio.

„Mano vaikinai! Didžiulė pergalė!“ – po dvikovos tviteryje emocijomis pasidalijo Landale'as.

 

 

„Bayern“: Danilo Barthelis 20, Paulas Zipseris 13, Pettero Koponenas ir Nihadas Djedovičius po 9.

„Žalgiris“: Artūras Milaknis (5/8 trit.) ir Zachas LeDay po 19, K.C. Riversas 18, Thomasas Walkupas 13 (11 rez. perd., 3 per. kam., 26 naud. balai), Nigelas Hayesas 12.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

edmundase

Gal komentatoriu ir nereikia.Meile Kaunui jie niekada nespindejo

valio!

Pergale ,ka reiskia kai zaidejai dirba savo smegenim ir nesistengia pagal Jaskos kreives lakstyt,laisve aiksteleje ,dave pergales vaisiu,butu gerai ,kad treneris nepsixuotu ir nenervintu zaideju psixologiskai ir pergales sugrys ,viskas jusu rankose mes tikim jumis ,o jus mumis ,tad vardan pergaliu tik pirmyn.

R

Iš kur tokie atsilupėliai komentatoriai atsiranda?? .ŽALGIRIS- PERGALĖ!!! Bet Ulanovas- minusinis su tokia alga...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS