Į Ispaniją – pas pažįstamus varžovus | KaunoDiena.lt

Į ISPANIJĄ – PAS PAŽĮSTAMUS VARŽOVUS

Sunkiai prognozuojama, todėl pavojinga – tokia šiuo metu yra "Valencia". Su Ispanijos komanda trečiadienį jos aikštėje Eurolygos rungtynes žais Kauno "Žalgirio" krepšininkai.

Azarto reikšmė

Praeitą savaitę "Valencia" svečiuose nelauktai didoku skirtumu – 77:90 – pralaimėjo vienam Eurolygos autsaiderių Vilerbano ASVEL.

"Pristigome energijos ir azarto, tai mums nebūdinga", – teigė Valensijos ekipos strategas Jaume Ponsarnau.

Tačiau po trijų dienų jo vadovaujama kariauna namuose per Ispanijos čempionato rungtynes 83:61 sutriuškino Vitorijos "Baskonia" ekipą, kuri ACB lygoje – ketvirta.

"Didelis greitis, aktyvi gynyba ir žaidimo aistra padėjo mums iškovoti pergalę", – reziumavo J.Ponsarnau.

Serbas – vėl rikiuotėje

Pirmo rato mačą Kaune laimėjo Valencijos krepšininkai (nugalėjo žalgiriečius 94:82).

Kauno komandos vyriausiasis treneris Martinas Schilleris tąkart pripažino, kad daugiausia nuostolių padarė slovėnas Klemenas Prepeličius ir serbas Vanja Marinkovičius, abu pataikę iš viso septynis tritaškius – pusę visos "Valencia" tolimų metimų.

V.Marinkovičius per pastarąją dvikovą su "Baskonia" žaidė tik beveik 7 min., nes dar nespėjo kaip reikiant sutvirtėti po sunkios peties traumos ir operacijos, tačiau jau įmetė vieną tritaškį, o K.Prepeličius – du.

Sausio 29-ąją žalgiriečiai taip pat Ispanijoje, Vitorijoje, išmėgins jėgas su "Baskonia", kurią pernai gruodį savo arenoje nugalėjo 92:73.

Treneris – apie trenerį

"Žalgirio" trenerių štabe dirbantis Tautvydas Sabonis akcentavo itin pagerėjusią Kauno komandos gynybą ir kolegos M.Schillerio inovacijas.

Kiekvieną dieną matyti, kaip treneris M.Schilleris žengia į priekį – jis iš visų galimų šaltinių semiasi informacijos.

"Manau, labai daug žmonių netikėjo, kad tokiu sezono metu Eurolygoje mes būsime taip aukštai. Vadinasi, daug ką darome gerai", – interviu "Žalgirio TV" sakė T.Sabonis.

Buvęs krepšininkas pozityviai įvertino vyriausiojo trenerio M.Schillerio veiklą.

"Kiekvieną dieną matyti, kaip treneris žengia į priekį – iš visų galimų šaltinių semiasi informacijos. M.Schilleris – žaidėjų treneris, į juos įsiklauso, stengiasi, kad realizuotų savo galimybes jiems patogiose situacijose, suteikia daug laisvės. Su juo labai smagu dirbti, treneris visiems suteikia atsakomybės", – dalijosi mintimis už individualų darbą su krepšininkais atsakingas T.Sabonis.

Tautvydas Sabonis. / Pacers.com nuotr.

Aistros CSKA kieme

Vėl kažko su bendražygiais nepasidalijo vienas Maskvos CSKA lyderių Mike'as Jamesas.

Graikijos žiniasklaidos duomenimis, po maskviečių pralaimėto mačo (83:89) Stambulo "Fenerbahce" ekipai M.Jamesas aštriai apsižodžiavo su CSKA vyriausiuoju treneriu Dimitriu Itoudžiu ir kai kuriais žaidėjais.

Nesusikalba: CSKA strategui D.Itoudžiui (kairėje) siūloma pažaboti savo užsispyrimą ir lanksčiau ieškoti kompromisų su M.Jamesu. / gettyimages.com nuotr.

"M.Jamesas – talentingas krepšininkas, to nereikia įrodinėti. Jis turi savo požiūrį į tai, kokį vaidmenį gali ir privalo atlikti aikštėje. Trenerio pareiga – išnaudoti žaidėjo privalumus ir paslėpti trūkumus. Manau, kad D.Itoudžiui derėtų valdyti savo užsispyrimą ir ieškoti kompromisų su M.Jamesu. Juk "Fenerbache" rado efektyvių sprendimų, kaip sustabdyti CSKA lyderį, o D.Itoudis šiam atvejui neturėjo tinkamų kontrargumentų. Tad M.Jameso ambicijos – pagrįstos", – svarstė žinomas Rusijos krepšinio komentatorius Vladimiras Gomelskis.


Turnyro lentelė

1. "Barcelona"  15  6  +161

2. CSKA  15  6  +104

3. "Zenit"  13  6  +77

4. "AX Armani Olimpia"  13  7  +77

5. "Real"  13  8  +70

6. "Žalgiris"  12  9  +48

7. "Bayern"  12  9  +39

8. "Anadolu Efes"  11  10  +45

9. "Valencia"  11  10  –3

10. "Olympiakos"  11  10  –8

11. "Fenerbahce"  11  10  –37

12. "Maccabi"  10  11  +27

13. "Baskonia"  9  12  +5

14. ALBA  8  13  –131

15. "Panathinaikos"  7  13  –52

16. "Crvena zvezda"  7  14  –85

17. ASVEL  7  14  –89

18. "Chimki"  2  19  –248

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Sunku patiketi

Kauno dienrastis ir ne vieno straipsni apie Holivudini Zalgiriuko zaidima?!!!!Zurnalistai geruliai :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS